AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YKS de sayisalda ilk 1000 nereleri tercih ediyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YKS de sayısalda ilk 1000 nereleri tercih ediyor?​

Conversation. Boğaziçi Üni. 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi, yine en iyi öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite oldu. Tüm puan türlerinde ilk 100’den 62; ilk 1000’den ise 700 öğrenci Boğaziçi’ne yerleşti.

2021 üniversite Sınavına kaç kişi başvurdu?​

Başvuran aday sayısı yaklaşık yüzde 25 arttı Aygün, “2022-YKS’ye gireceklerin sayısı 635 bin 522 aday artışıyla geçen yıla oranla yüzde 24,36 arttı. 2021-YKS’ye başvuran aday sayısı 2 milyon 607 bin 903 iken bu yıl 2022-YKS’ye 3 milyon 243 bin 425 aday başvurdu” bilgisini verdi.
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi, yine en iyi öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite oldu. Buna göre tüm puan türlerinde ilk 100’den 62; ilk 1000’dense 700 öğrenci Boğaziçi’ne yerleşti.
Bora Köseoğlu nereli?
Mersin merkezli Yenişehir ilçesinde hizmet veren lise seviyesindeki özel eğitim kurumunun 12. sınıf öğrencilerinden Mustafa Bora Köseoğlu (18) ve Abdullah Rüzgar (18), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen 2021 YKS’de AYT sayısalda Türkiye’de ilk 5 arasına girdi.
2022-YKS sınavına kaç kişi başvurdu?
Geçtiğimiz günlerde tamamlanan YKS başvuruları ardından, 18-19 Haziran tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirecek 2022-YKS’ye başvuran aday sayısı 3.243.409 olarak açıklandı.

Eşit ağırlık ilk 1000 nereye gidilir?​

Tüm puan türlerinde (EA, SAY, SÖZ ve DİL) ise ilk 1000’de yer alan öğrencilerden 708’i Boğaziçili olmaya hak kazandı. Bununla beraber Alan Yeterlilik Testi (AYT) sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinin birincileri de Boğaziçi’ni tercih etti.

Üniversite sınavında Türkiye birincisi kim?​

YENİDEN SINAVA GİRDİ, BİRİNCİ OLDU 2020 YKS’de 90’ıncı olarak Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih eden Hasan Mert 2021 YKS’ye girerek sözel alanda 1’inci oldu. Yeniden tercih yaparak Medipol Üniversitesi Sağlık Yöneticiliği bölümüne yerleşen Hasan Mert, ileride hastanelerde yönetici olarak çalışmak istiyor.
Melike Demirbağ (YKS Eşit Ağırlık Birincisi): Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandım.

Geri