- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
YKS başvuru için ne gerekli 2022?
Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2022-YKS Aday Başvuru Formu ile fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı gerekiyor.Üniversite sınavında neler gerekli belgeler?
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilebilir. Resmi bir kuruluştan alınmış olsa bile üzerinde soğuk damga bulunmayan kimlik belgeleri kabul edilmez.TYT başvuru için ne gerekli?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuru merkezine giderken adayların yanında bulundurması gereken belgeler; eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Aday Başvuru Formu, nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslıdır.
YKS Başvuru 2022 nasıl yapılır?
Adaylar başvurularını, 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.
YKS sınavına kimler girebilir 2022?
2022-YKS ‘ye ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta veya bitirmiş olanlar olan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar girebilirler.YKS başvuru parası ne kadar 2022?
Adaylar sınav ücreti olarak; Sadece TYT’ye girecek adaylar 115 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 230 TL, TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345 TL yatıracaklardır.2022 YKS kayıtları ne zaman?
YKS başvuruları 2022 yılında 11 Şubat ve 7 Mart tarihleri aralığında alındı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturum şeklinde düzenlenecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına girecek olan adaylar geç başvurularını ise 16-17 Mart’ta yapacaklar.