AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YKS Basvuru Guncelleme Nasil Yapilir?

Editör

Yeni Üye

YKS Başvuru Güncelleme Nasıl Yapılır?​

Adres iletişim bilgilerinde değişiklik/düzeltme olan adaylar, bu bilgilerini https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden kendileri değiştirebileceklerdir. Bu bilgiler, sınavın güncelleme sayfasından yapıldığı takdirde bu sınav ile ilgili işlemlere yansıtılır.

E-devlet Öğrenim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?​

E-devlet Öğrenim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?
e-Devlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu İndir
- Mezuniyet Bilgileri Sayfası e-Devlet Sistemine giriş yapınız.
- Hata ve Eksiklik Bildirimi Sayfası Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz.
- Bildirimin Gönderilmesi.

Başvuru eğitim güncelleme nedir?​

Eğitim bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerinde eksiklik, hata olduğunu düşünen adaylar, mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sistemi üzerinden düzelttirecek.

Yöksis bilgi güncelleme nasıl yapılır?​

Yöksis bilgi güncelleme nasıl yapılır?
— Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi “eğitim bilgilerim” menüsü altında bulunan “eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle” butonuna basması gerekmektedir.

YKS guncelleme ne zaman son?​

ÖSYM’nin AİS sayfasında yer alan bilgilere göre 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan YKS oturumlarında başvuru bilgilerini güncelleme işlemleri 23 Mart 2022 Çarşamba günü saat 10:00’da başlayacak ve 25 Mart 2022 Cuma günü saat 23:59’da sona erecek.

ÖSYM Güncelleme nasıl yapılır 2022?​

ÖSYM Güncelleme nasıl yapılır 2022?
Adaylar, sınav merkezi tercihlerini, başvuru süresi içinde veya 23-25 Mart 2022 tarihleri arasında (25 Mart 2022 saat 23.59’a kadar) ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) kendileri güncelleyebileceklerdir.

Eğitim Bilgileri Güncelleme nedir?​

Ösymde eğitim bilgileri nasıl güncellenir 2022?​

Ösymde eğitim bilgileri nasıl güncellenir 2022?

Yöksis şifresi nereden alınır?​

Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir. Öğrenci işlerinden alınacak olan şifreyle YÖKSİS sistemine kolaylıkla girilebilmektedir.

YKS guncelleme ne zaman son 2022?​

YKS guncelleme ne zaman son 2022?
Adaylar, sınav merkezi tercihlerini, başvuru süresi içinde veya 23-25 Mart 2022 tarihleri arasında (25 Mart 2022 saat 23.59’a kadar) ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) kendileri güncelleyebileceklerdir. Bu süre bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamayacaktır.

YKS diploma notu onaylama ne zaman son?​

Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 6 Temmuz saat 16.00’da sona ereceğinden adayların bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim dikkate alınacak. 2021-YKS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor.

YKS başvuru güncelleme ne zaman 2022?​

YKS başvuru güncelleme ne zaman 2022?
11 ŞUBAT – 07 MART 2022 TARİHLERİ ARASINDA 2022-YKS BAŞVURUMU YAPAMADIM, NE YAPMALIYIM? 11 Şubat – 07 Mart 2022 tarihleri arasında 2022-YKS başvurusunu yapmayan/yapamayan adaylar, geç başvuru günlerinde (16-17 Mart 2022 tarihlerinde) 2022-YKS başvurularını yapabileceklerdir.

YKS başvuru güncelleme yapmak oldukça önemlidir çünkü iletişim bilgilerinizde veya eğitim bilgilerinizde yapılacak hatalı veya eksik bilgiler sınav ve sonrasındaki süreçlerde sorun yaşamanıza neden olabilir. Yapmanız gereken güncelleme işlemlerini adım adım anlatmak isterim:

1. **Adres iletişim bilgileri güncelleme işlemi**: Adres veya iletişim bilgilerinizde değişiklik yapmak isterseniz [https://ais.osym.gov.tr](https://ais.osym.gov.tr) adresinden giriş yaparak kendiniz güncelleme yapabilirsiniz. Bu güncellemeler, sınavla ilgili işlemlere yansıtılacaktır.

2. **E-devlet Öğrenim Bilgileri Güncelleme işlemi**:
- e-Devlet sistemi üzerinden öğrenim bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
- Mezuniyet bilgileri sayfasına giriş yaparak hata veya eksiklikleri bildirebilir ve gönderebilirsiniz.

3. **Eğitim Bilgileri Güncelleme**: Eğitim bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünüyorsanız, mezun olduğunuz veya olacağınız ortaöğretim kurumları ile iletişime geçerek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sistemi üzerinden bilgilerinizi düzeltebilirsiniz.

4. **Yöksis Bilgi Güncelleme**: YÖKSİS bilgilerinizi güncellemek için üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden `eğitim bilgilerim` menüsünde bulunan `eğitim bilgilerimi e-okul/YÖKSİS'ten güncelle` butonuna basarak işlem yapabilirler.

5. **ÖSYM Güncelleme**: ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınav merkezi tercihlerinizi güncelleyebilirsiniz. 25 Mart 2022 saat 23.59’a kadar bu işlemi yapabilirsiniz.

Eğitim bilgilerinizi kontrol etmek ve gerekli güncellemeleri yapmak sınav sürecinizde size avantaj sağlayacaktır. YKS'ye girecek olan adayların güncelleme işlemlerini belirtilen tarihler arasında yapmaları önemlidir. Unutmayın, doğru ve güncel bilgilerle başvurunuzu tamamlamak sınav süreciniz açısından oldukça önemlidir.

Geri