AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yiyenlerin Sucuklu Sandığı Çemenli Pizza

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yiyenlerin Sucuklu Sandığı Çemenli Pizza Tanımı İçin Gereçler

Hamur için
2 bardak su
1 paket indesit maya
1 tatlı kaşığı şeker göz kararı tuz
Aldığı kadar un
Sosu için
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı ketçap
1 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Üzeri için
Yarım su bardağı mısır
2 yemek kaşığı çemen
1 domates
1 çay bardağı ayıklanmış zeytin
1 kapya biber
Üzeri için
2 su bardağı kaşar peyniri

Yiyenlerin Sucuklu Sandığı Çemenli Pizza Tanımı Yapılışı

Öncelikle hamuru yoğurmakla başlayalım. Ilık suyun içine maya, şeker ,tuz ek edip ele yapışmayan bir kıvamda olana kadar un ek edip yoğuralım.
Daha sonra uygun bir kapaklı kabın içine alıp güzelce mayandıralım yaklaşık 1 saat kadar.
Daha sonra un serilmiş bir tezgahta hamuru açalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp sosu için bütün gereçleri karıştıralım ve üzerine sürelim.
Başka materyalleri hazırlayalım.Çemeni açmak için 2 yemek kaşığı çemene 3 yemek kaşığı su ek edip açalım
Çemeni hamurun üzerine yayalım ve mısırı ek edelim zeytini ayıklayıp doğrayalım ek edelim.
Domatesi kabuklarından ayırıp doğrayalım ve ek edelim max ayarda pişirelim.
Pişen pizzaya rendelenmiş kaşar ek edelim eridikten sonra fırından çıkaralım ve sıcak servise edelim afiyet olsun .
 
Geri
Üst