- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 224.062
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yiyecek ve içecek yönetimi nedir?
Dersin Amacı: Bu ders öğrencilere yiyecek ve içecek operasyonlarında yönetim sürecinin temeli için bir anlayış verecektir. Yiyecek ve içecek operasyonları tüm yönleriyle organizasyon, pazarlama, menüler, maliyet ve fiyatlandırma, üretim, hizmet ve finans incelenecektir.Yönetim işlevleri nelerdir?
YÖNETİMİN TEMEL FONKSİYONLARI
Yiyecek içecek yönetimini sınırlayan dış faktörler nelerdir?
Dış FaktörlerYiyecek ve içecek işletmeciliği ne iş yapar?
Yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun olanlar, konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, Pastanelerde, Özel ve kamu kuruluşlarının (hastane, okul, işyeri, fabrika, ordu vb.) mutfaklarında, Yemek fabrikalarında, Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.
Yiyecek içecek sektörü ne demek?
Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.Yiyecek içecek bölümü hangi meslekler var?
Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı altında yer alan Mutfak Dalı ile aşçı, Pastacılık Dalı ile pastacı, Servis Dalı ile servis elemanı, Bar Dalı ile barmen-barmaid, Hosteslik Dalı host-hostes meslek elemanlarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.