AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yiyecek icecek maliyet yontemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yiyecek içecek maliyet yöntemleri nelerdir?​

Yiyecek maliyet kontrol yöntemlerini dört ana başlık altında toplamak mümkündür. Bunlar; basit maliyet kontrol yöntemi, ayrıntılı maliyet kontrol yöntemi, standart maliyet kontrol yöntemi ve potansiyel maliyet kontrol yöntemidir (Aktaş, 2001: 329).

Kost hesabı nedir?​

Yemek maliyeti yüzdesi, bir gıda ürününde kullanılan malzemelerin toplam maliyetinin elde edilen toplam hasılata bölünmesiyle elde edilir.
Yiyecek içecek işletmelerinde maliyet kontrolü nedir?
Yiyecek işletmelerinde satın alma kontrolü ile başlayıp teslim alma, depolama, depodan malzeme çıkarma, üretim ve satış kontrolü ile devam eden bir süreç olarak tanımlanan maliyet kontrol süreci, gelir ve giderlerin analizini, standartların belirlenip korunmasını, fiyatlandırmayı, israf, hata ve hilelerden korunmasını …
Otellerde cost control nasıl yapılır?
Standart maliyet kontrol yöntemi iki şekilde uygulanmaktadır. – Toplam Standart Maliyetin Toplam Gerçek Maliyet ile Karşılaştırılması: Bu karşılaştırmada satılan yemek türlerinin porsiyon miktarları, her bir yemeğin standart maliyetleri ile çarpılır ve yemek türlerinin toplam standart maliyeti bulunur.

Maliyet kontrolü ne demek?​

Maliyet kontrolü, karı artırmak için işletme giderlerini belirleme ve azaltma uygulamasıdır. Bütçeleme süreci ile başlar. Bir işletme sahibi, gerçek sonuçları bütçelenen beklentilerle karşılaştırır ve eğer gerçek maliyetler planlanmış olandan yüksek ise, yönetim harekete geçer.

Yiyecek maliyet kontrol süreci nedir?​

Diğer önemli husus ise, maliyet kontrol sisteminin sistematik bir biçimde uygulanmasıdır. Bu sistematik süreç, menü planlamasıyla başlar, satın alma, teslim alma, depolama-stoklama, malzeme çıkarma, porsiyonlama-pişirme-üretime hazırlık, üretim ve servisle son bulur.
Restoranda cost ne demek?
maliyet kontrolü demektir. daha çok turizm sektöründe (otel restoran bar ws.) maliyet kontrolü anlamında kullanılır. hatta bu i$i yapacak ki$iler için sürekli i$ ilanları görebilirsiniz.
Otelde Cost Controller ne iş yapar?
Alınan malzemelerin fiyat hareketlerini kontrol etmek, piyasa araştırması yapmak, Satışa sunulan malzemelerin satış seyrini takip etmek ve aksaklıkları rapor etmek, Yiyecek, içecek sayımlarını yaparak muhasebe kayıtlarına hazırlamak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
 
Geri
Üst