AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yiyecek icecek isletmeleri nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yiyecek içecek işletmeleri nedir?​

Yiyecek içecek işletmeleri; yapısı, teknik donanımı, konforu ve bakım durumu gibi maddesel, sosyal değeri ve personelin hizmet kalitesi gibi niteliksel elemanları ile kişilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayan ekonomik, sosyal ve disiplin altına alınmış işletmelerdir (Koçak, 2012; Sökmen, 2014).

Modern yemek Servisi nedir?​

servis edilmesi ve toplanması esasına dayanır. Tabakların servise hazırlanması işlemi mutfak personeli tarafından yapıldığından servisinde özel bir beceri ve deneyim gerektirmez. Sadece mutfaktan alınan tabaklar güler yüzle konuklara sunulur.
Modern Fransız Servisi nedir?
Resmi davet ve yemeklerinde, iş yemeklerinde ziyafetlerde uygulanan bir servis şeklidir. Eğitimli, bilgili ve yetenekli servis personeli gerektirir. Fransız servisinde yemeğin porsiyonlarını konuk kendisi belirler. Başka bir deyişle kendi tabağını kendisi hazırlar.
Küçük ölçekli yiyecek içecek işletmeleri nelerdir?
Büyüklüklerine Göre Yiyecek İçecek İşletmeleri 100 adet masa sayısı veya 400’den fazla sandalye sayısı var ise büyük işletmeler, 20 ile 100 adet masa sayısı var ise orta ölçekli işletmeler, 20 adetten az masa sayısı var ise küçük ölçekli işletmeler olarak değerlendirilmektedir (Kılınç ve Çavuş, 2010).

Lise yiyecek içecek hizmetleri alanı nedir?​

Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.

Servis personeli kimlerdir?​

Servis elemanı nedir; lokantalarda, otel ve diğer hizmet yerlerinde yiyecek ve içecek gibi servis hizmetlerini müşteriye belirli kurallar dahilinde uygun araçlarla sunan kişidir.
Yiyecek içecek hizmetleri alanı sözel mi?
Gastronomi bölümü sözel bir bölümdür. Ancak sayısal öğrencileri de tercih etmektedirler. Sayısal öğrencileri mutfak matematiği, mutfak kimyası gibi derslerde daha başarılı olmaktadır. Zira işin içinde gıda varsa gıda bilimi de var.
 
Geri
Üst