AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

SoruCevap

Yeni Üye
Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü üniversitelerde hangi üniversitelerde var? Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu bölümü sunan üniversiteler arasında Anadolu Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi yer almaktadır. Bu üniversitelerde öğrencilere yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır. Bölümde öğrenciler, yiyecek ve içecek işletmelerinin yönetimi, pazarlama stratejileri ve maliyet kontrolü gibi konuları öğrenirler. Ayrıca, staj imkanları sayesinde öğrenciler, sektördeki deneyimlerini artırma fırsatı bulurlar.
İçindekiler

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu bölüm, öğrencilere yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe profesyonel olarak çalışma becerileri kazandırmayı hedefler. İşte Türkiye’de Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü’nü sunan bazı üniversiteler:
1. İstanbul Teknik Üniversitesi: Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde bu bölümü sunmaktadır. Öğrencilere hem teorik hem de pratik eğitim imkanı sağlanır.
2. İstanbul Bilgi Üniversitesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı adı altında bu bölümü sunmaktadır. Öğrencilere mutfak becerileri, yiyecek sunumu ve servisi gibi konularda eğitim verilir.
3. Marmara Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Otelcilik Programı’nı sunmaktadır. Öğrencilere otelcilik sektöründe liderlik ve yönetim becerileri kazandırılır.
4. Ege Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü sunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere mutfak becerileri, yiyecek servisi ve restoran işletmeciliği gibi konularda eğitim verilir.
5. Akdeniz Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere turizm sektöründe yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.
6. Anadolu Üniversitesi: Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Gastronomi Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere yiyecek ve içecek hizmetleri konularında teorik eğitim verilir.
7. İzmir Ekonomi Üniversitesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı adı altında bu bölümü sunmaktadır. Öğrencilere mutfak becerileri, yiyecek sunumu ve restoran işletmeciliği gibi konularda eğitim verilir.
8. Karadeniz Teknik Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü sunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere mutfak becerileri, yiyecek servisi ve restoran işletmeciliği gibi konularda eğitim verilir.
9. Çukurova Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.
10. Gaziantep Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü sunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere mutfak becerileri, yiyecek servisi ve restoran işletmeciliği gibi konularda eğitim verilir.
11. Dokuz Eylül Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere turizm sektöründe yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.
12. Pamukkale Üniversitesi: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.
13. Adnan Menderes Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere turizm sektöründe yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.
14. İstanbul Gelişim Üniversitesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı adı altında bu bölümü sunmaktadır. Öğrencilere mutfak becerileri, yiyecek sunumu ve restoran işletmeciliği gibi konularda eğitim verilir.
15. Bursa Uludağ Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere turizm sektöründe yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.
16. Anadolu Üniversitesi: Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Gastronomi Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere yiyecek ve içecek hizmetleri konularında teorik eğitim verilir.
17. İstanbul Aydın Üniversitesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı adı altında bu bölümü sunmaktadır. Öğrencilere mutfak becerileri, yiyecek sunumu ve servisi gibi konularda eğitim verilir.
18. Kocaeli Üniversitesi: Turizm Fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere turizm sektöründe yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.
19. Selçuk Üniversitesi: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı’nı sunmaktadır. Bu programda öğrencilere yiyecek ve içecek işletmeciliği konularında eğitim verilir.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır.
Üniversitelerde Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü, turizm ve otelcilik programları altında yer alır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü mezunları, otel, restoran, kafe gibi işletmelerde çalışabilirler.
Türkiye’de Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü eğitimi veren üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi bulunmaktadır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, yiyecek ve içecek sunumu, hijyen, mutfak yönetimi gibi konularda eğitim alır.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü mezunları, uluslararası otellerde kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.
Türkiye’de Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü eğitimi veren diğer üniversiteler arasında Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi bulunmaktadır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, staj imkanları sayesinde sektörde deneyim kazanabilirler.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü mezunları, yemek tasarımı ve menü planlaması konularında uzmanlaşabilirler.
Türkiye’de Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü eğitimi veren üniversitelerde öğrencilere pratik eğitimler de sunulmaktadır.

Geri