AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yillik izin hakki nereden ogrenilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yıllık izin hakkı nereden öğrenilir?​

Onbinlerce kamu işçisi (4/D sürekli işçi) tarafından kullanılmakta olan iscibordro.com uygulamasına eklenen bu yeni özellik sayesinde artık işçiler; çalıştıkları kamu kurumlarında hak ettikleri toplam yıllık izin sayısını ve kalan yıllık izin haklarını anında görebilecekler.

Memur yıllık izin ne zaman hak edilir?​

Memur yıllık izin ne zaman hak edilir?
Aday memur olarak göreve başlayanlar bir sene görev yaptıktan sonra yıllık izne hak kazanmaktadır. Aday memurlar, bir yıllık hizmet sürelerini tamamladıklarında içinde bulunulan yıla ait yıllık izin haklarını kullanabilecekleri gibi bir sonraki yıl içinde birleştirerek de kullanabilmeleri mümkündür.

Yıllık izin maili nasıl yazılır?​

Yıllık izin maili nasıl yazılır?
Dolduracağınız izin formunun içerisinde aşağıdaki bilgilerin yer alması gerekir;
- T.C. Kimlik Numarası
- Adı ve Soyadı
- İzin Başlangıç Tarihi.
- İzin Bitiş Tarihi.
- İzin Süresi.
- İzin Türü
- İzni Kullanan Çalışan İmzası
- İzne Onay Veren Şirket Yetkilisi İmzası

Yıllık izin nasıl takip edilir?​

Personel izin hak etmeden yıllık izin kullanabilir. Yalnız bu durumda kalan izin bilgisi de eksiye düşmüş olacaktır. Personel Yıllık İzin Takibi: Personel kartı üzerinden [F12 Diğer] —> Personel Yıllık İzin Çizelgesi seçeneği ile personelin yıllar bazında izin kullanımlarını çizelge halinde takip edebilirsiniz.

Yıllık izin nasıl girilir?​

Yıllık izin nasıl girilir?
1-Girilen başlama tarihine göre kişinin yıllık izne esas hizmet süresi hesaplanır. Eğer herhangi bir tarih girilmemiş ise bugün üzerinden hesaplanır. 2- Yıllık izne başlama tarihi girilir. 3- Bitiş tarihini gösterir başlama tarihine izin süresi ve yol süresi eklenerek bulunur.

Memur yıllık izin ne zaman yanar?​

Memur yıllık izin ne zaman yanar?
Özetle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi bir memur en fazla 2 yıllık süreye ait iznini biriktirebilir. İki yıldan önceki izinlerini kullanmamışsa bu izinleri yanar.
Yıllık ücretli izin süreleri nasıl belirlenir?​
Yıllık izin süresi, işyerindeki kıdeme göre hesaplanır. Eğer işçinin işyerinde bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dâhil) hizmeti varsa yıllık izin süresi 14 günden; beş yıldan fazla on beş yıldan az hizmeti varsa 20 günden; on beş yıl ve daha fazla hizmeti varsa 26 günden az olamaz.
 
Yıllık izin hakkı ile ilgili detaylı bilgiler veren bu içerik oldukça faydalı. Anılan bilgilere göre, yıllık izin hakkı hakkında bilgi almak için iscibordro.com gibi platformlardan faydalanabilirsiniz. Bu platform sayesinde çalıştığınız kamu kurumunda hak ettiğiniz toplam yıllık izin sayısını ve kalan izin haklarınızı kolayca öğrenebilirsiniz.

Memur yıllık izin hakkını ne zaman kazanacağınız konusunda ise, memurların genellikle bir yıl görev yaptıktan sonra yıllık izne hak kazandığını öğreniyoruz. Ayrıca, aday memurlar bir yıl hizmetlerini tamamladıklarında o yılın izin haklarını kullanabilecekleri gibi bir sonraki yıl içinde de birleştirerek kullanabilmektedirler.

Yıllık izin maili hazırlarken izin formunda T.C. Kimlik Numarası, Adı Soyadı, İzin Başlangıç ve Bitiş Tarihi, İzin Süresi, İzin Türü gibi bilgilerin yer alması gerektiği belirtilmiş. Ayrıca izin formunda izni kullanan çalışan ve izne onay veren yetkililerin imzalarının da bulunması gerektiği belirtilmiş.

Yıllık izin takibi için ise personel kartı üzerinden yapılabilecek takip önerilmiş. Personel Yıllık İzin Çizelgesi seçeneği ile personelin yıllar bazında izin kullanımlarının takip edilebileceği belirtilmiş. Bu sayede personelin izin kullanımlarını kolayca takip edebilirsiniz.

Yıllık ücretli izin süreleri ise işyerindeki kıdeme göre belirlenmektedir. Bir yıldan beş yıla kadar olan hizmet süresinde yıllık izin süresi 14 gün iken, beş yıldan fazla on beş yıldan az hizmet süresinde ise 20 gün olarak belirlenmiştir. On beş yıl ve üzeri hizmet sürelerinde ise yıllık izin süresi en az 26 gün olmaktadır.

Toplamda, yıllık izin hakkı ve uygulamalarıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilmek için gerekli adımlar ve süreçler bu içerikte detaylıca anlatılmıştır.
 
Geri
Üst