AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yildiz nasil olusur kisaca?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yıldız nasıl oluşur kısaca?​

Yıldızlar kısaca yüksek orandaki gaz ve toz bulutlarının bir araya gelmesiyle sıkışması sonucu oluşur. Bu oluşum oldukça uzun bir zaman içerisinde gerçekleşir. Ki bu zamanı milyarlarca yıl olarak nitelemek mümkün. Zaman içerisinde ise güneş sisteminde olduğu gibi yıldızlar çevresindeki gezegenlere hayat vermeye başlar.

Yıldızlar bize ne anlatır?​

Dünyanın konumu ile ilgili ulaşılan bu gözlem sonuçları, astroloji tarafında yorumlandığında açısı, konumu, yakınlığı veya uzaklığına göre günlük, aylık ve yıllık dönemlerde insan hayatına olumlu veya olumsuz etkileri ortaya çıkmakta ve geleceğe dair ipuçları vermektedir.
Yıldız hareket eder mi?
Yıldızlar kendi eksenleri etrafında yaptıkları dönme hareketi dışında bir yörünge etrafında da döner. Bunun sebebi yer çekimidir. Evrenimizdeki yörünge hareketlerinin ana sebebi olan yer çekimi kuvveti, gezegenlere etki ettiği gibi yıldızlara da eder.
Yıldızın ilk oluşum hali nedir?
Bir yıldızın oluşumu, bir moleküler bulutun içinde ve sıklıkla bir süpernova patlaması sonucu ya da iki gökadanın çarpışmasıyla oluşan şok dalgalarının tetiklediği kütleçekimsel bir kararsızlık ile başlar.

Yıldızlar nasıl oluşur NASA?​

Bir yıldızın oluşumu, kütle çekimsel bir takım kararsızlıklar ile başlar. Bu tür kararsızlıklar; moleküler bulutsular, iki galaksinin çarpışması veya süpernova dediğimiz bir yıldızın ölümü sonucu oluşan ortamda oluşur. Yani bir yıldızın ölümü başka bir yıldızın doğumuna sebep olabilir.

Yıldız neden önemlidir?​

Yıldız kendi ürettiği enerjiyi kullanarak ışıyan ve bu sayede yüksek sıcaklık ve basınçta kalarak kütle çekimi etkisi ile çökmeden dengede kalan bir gökcismidir. Evrendeki bütün cisimler Newton’un keşfettiği evrensel kütle çekimi yasasıyla birbirlerini çekerler.
Yıldızlar ne zaman hareket eder?
Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki hareketi nedeniyle gökyüzünde gördüğümüz yıldızların konumları gece boyunca değişir. Yıldızlar her 23 saat 56 dakikada bir -bu süre genellikle yıldız günü olarak isimlendirilir- gökyüzündeki konumlarına geri döner.
Yıldızlar ve gezegenler hareket eder mi?
Bildiğimiz neredeyse bütün gök cisimleri (özellikle de gezegenler ve yıldızlar) kendi etraflarında dönmektedirler.
Yeterince “su” molekülü dahi bir araya gelebilseydi, yıldız oluşturabilirdi. Fakat evrenin %99’undan fazlası hidrojen ve helyum’dan oluştuğu için, yıldızlar da bundan meydana geliyor.
Yıldız nedir? Güneş gibi kendiliğinden ışık, ısı ve diğer elektromanyetik radyasyonları yayan ve uzayda galaksiler halinde gruplanmış çok sayıdaki büyük gök cisimlerinden biridir. İçerisindeki termonükleer reaksiyonlardan meydana gelen çeşitli enerjiler ve sıcaklıklar saçan, kor halinde bir gaz kütlesidir.
 
Geri
Üst