AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yildiz cicegi evde bakilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.644
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yıldız çiçeği evde bakılır mı?​

Yıldız çiçeği güneşi sevdiği kadar havadar ortamları da sevdiğinden mümkünse bolca hava alabileceği balkonlarda yetiştirmeli, yıldız çiçeği saksılarınızı iç mekanlardan ziyade çok şiddetli rüzgar almayan ama havadar açık alanlara koymalısınız.

Yıldız çiçeği soğanı kaç günde çıkar?​

15 gün içinde ilk filizler çıkar.
Yıldız çiçeği nasıl çiçek açar?​
Yıldız çiçeği güneşi çok sever. Eylül çiçeği olması sizi şaşırtmasın, ilkbaharda ektiğiniz çiçek, güneşe doyduktan sonra sonbaharda çiçeklerini açacaktır. Bitki ne kadar güneş görürse o kadar çiçek verecektir.

Yıldız çiçeği ne zaman sökülür?​

Yıldız çiçeği ne zaman sökülür?
Yıldızlar donlardan korunmalıdırlar. İlkbaharda dikilip, sonbaharda çıkarılmalıdır.

Yıldız çiçeği nasıl bakılır?​

Yıldız çiçeği nasıl bakılır?
Yıldız çiçeği susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Çok fazla suya ihtiyaç duymaz.
- Yıldız çiçeği susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Çok fazla suya ihtiyaç duymaz.
- Çiçeğe ne zaman su vereceğinize karar vermek için toprağını kontrol etmeniz yeterlidir.
- Eğer toprak kuru ise sulama zamanı gelmiş demektir.

Kırmızı yıldız çiçeği nasıl bakılır?​

Guzmanya Bakımı
- Yılda 1 kez vitamin ve mineral takviyesi yapmanız gerekir.
- 2 yılda bir toprak ve saksı değişimi yapmalısınız.
- Guzmanya çiçeği aydınlık ama güneş ışığını direk almayan bir alanda yaşamalıdır.
- 1-2 saatlik sabah güneşi almak guzmanya çiçeğinin bakımında daha etkilidir.
- Evin doğu cephesini sever.

Yıldız çiçeği soğanlı mı?​

Yıldız çiçeği soğanı, soğuğa karşı dayanıksızdır. Bu nedenle soğanları doğru bir şekilde saklamaya özen göstermelisiniz. Yıldız çiçeği soğanını toprak altında saklayabilirsiniz.
Yıldız çiçeği kışın kurur mu?​
Ana vatanında genelde uzun ve kurak geçen sıcak mevsimde toprak üstü kısımları kuruyup yok olur. Yağışlı mevsimde yumruları yeşerir ve süratle büyürler. Ülkemizde ise kışın toprak üstü kısımları kurur gider.

Mavi yıldız çiçeği ne zaman açar?​

Mavi yıldız çiçeği ne zaman açar?
Her yıl nisan ayında açan ve ‘Uluslararası Bern Sözleşmesi’ gereği korunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeğinin yetiştiği yayla, bu yıl nisan ayı gelmeden mor renklere büründü.

Yıldız çiçeği tohumu kaç günde çimlenir?​

Yıldız çiçeği tohumu kaç günde çimlenir?
Çok kolay çimlenir. Tohumları temiz nemli torf doldurduğunuz saksı yüzeyine ekiniz. Tohumları 3-4 mm elenmiş torfla örtüp derinlemesine bir kez daha sulayınız. Tohumlarınız neredeyse hiç fire vermeden 7-9 gün içinde çimlenir.

Yıldız çiçeği kışın ölür mü?​

Kışın toprak altında dinlenen yumrularının kış soğuklarına dayanıklılıkları azdır. -7C dereceye kadar problem olmaz. En fazla -12C dereceye kadar soğuk olan bölgelerde kışın üstlerini kuru yapraklar, sığır gübresi ve toprak karışımı ile örtmelisiniz ki donarak ölmesinler.

Guzmanya kaç günde bir sulanır?​

Guzmanya Çiçeği Sulama Yazın havanın sıcaklığından toprak daha çok kuruyacağı için toprak nemliliğini kontrol ederek günde iki kere sulamanız gerekebilir. Kışın fazla sulamak gerekmez, ilkbaharda ise toprağın nemli olması yeter.
Antoryum bitkisi nasıl sulanır?​
Antoryum bitkinizi kireçsiz su ile sulamalısınız. Suyunuzun çok sıcak veya soğuk olmaması gerekir, oda sıcaklığında su kullanılmalıdır. Toprağın nemli kalmasına özen gösterin, elinizle nemi kontrol edip gerektiği zaman yeniden sulayabilirsiniz.

Yıldız çiçeği soğanı nasıl?​

Yıldız çiçeği soğanı nasıl?
Aşırı soğuk bölgelerde, ilk donlardan sonra soğanları sökün, havadar bir yerde 2-3 hafta kurumalarına izin verin. Soğanlarınızı bu halde, kese kağıtlarında ya da kuru ( tamamen kurumuş ) torf içinde kışın 5-10 derece ısıda serin, nem almayan, karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.
 
Yıldız çiçeği hakkında bilgi veren başlıklara detaylı cevaplar verelim:

**Yıldız Çiçeği Evde Bakılabilir Mi?**
Evet, yıldız çiçeği evde bakılabilir ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Yıldız çiçeği güneşi sevdiği kadar havadar ortamları da sevdiğinden dolayı mümkünse bolca hava alabileceği balkonlarda veya açık alanlarda yetiştirilmesi tavsiye edilir. Saksıları iç mekanlardan ziyade çok şiddetli rüzgar almayan ancak havadar alanlara koymak önemlidir.

**Yıldız Çiçeği Soğanı Kaç Günde Çıkar?**
Yıldız çiçeği soğanından 15 gün içinde ilk filizlerin çıkması beklenir.

**Yıldız Çiçeği Nasıl Çiçek Açar?**
Yıldız çiçeği güneşi çok sever ve güneşe maruz kaldıktan sonra genellikle sonbaharda çiçek açar. Bitki ne kadar güneş görürse o kadar çiçek verecektir.

**Yıldız Çiçeği Ne Zaman Sökülür?**
Yıldız çiçekleri donlardan korunmalıdır. İlkbaharda dikilip, sonbaharda çıkarılması tavsiye edilir.

**Yıldız Çiçeği Nasıl Bakılır?**
Yıldız çiçeği susuzluğa dayanıklı bir bitkidir ve çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Toprağın nemini kontrol ederek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Eğer toprak kuru ise sulama yapmanız gerekebilir.

**Kırmızı Yıldız Çiçeği Nasıl Bakılır?**
Kırmızı yıldız çiçeğinin bakımı için yılda bir kez vitamin ve mineral takviyesi yapılmalı, 2 yılda bir toprak ve saksı değişimi gerçekleştirilmelidir. Aydınlık ancak güneş ışığını direk almayan bir alanda yaşamayı tercih eder. Sabah güneşi alabileceği doğu cephesi onun için ideal olacaktır.

**Yıldız Çiçeği Soğanlı Mı?**
Evet, yıldız çiçeği soğanlı bir bitkidir ancak soğuğa karşı hassasiyet gösterebilir. Soğanları doğru şekilde saklamak önemlidir.

**Yıldız Çiçeği Kışın Kurur Mu?**
Yıldız çiçeği genellikle kışın toprak üstü kısımlarını kurutur ve dinlenme dönemine geçer. Soğuğa dayanıklılığı belirli sıcaklık değerlerine kadar devam eder.

**Yıldız Çiçeği Tohumu Kaç Günde Çimlenir?**
Yıldız çiçeği tohumları genellikle 7-9 gün içinde çimlenir. Temiz nemli torfa ekildikten sonra çimlenme süreci başlar.

**Yıldız Çiçeği Kışın Ölür Mü?**
Yıldız çiçeği kışın toprak altında dinlenen yumrularıyla birlikte yaşamını sürdürür. Donarak ölmemeleri için çok soğuk bölgelerde önlemler alınması tavsiye edilir.

Eğer başka konularda daha fazla detay isterseniz sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst