- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yılbaşında alınan çiçeğin adı ne?
İşte yılbaşı bitkisi kokina hakkında bilmeniz gerekenler… Kırmızı ve yeşilin muhteşem uyumu diyebileceğimiz kokina, adını Yunanca ‘kırmızı’ anlamına gelen ‘kokino’dan alıyor.Yılbaşı çiçeğinin anlamı nedir?
Kokina çiçeği yılbaşı çiçeğidir. Kokina Yunanca bir kelimedir ve anlamı kırmızıdır. Aileye bereket ve şans getirdiğine inanılan kokina çiçeği, bakımı kolay olduğu için herkesin evini şenlendirebilir.Kokina hangi bitki?
Yılbaşı Çiçeği olarak da bildiğimiz Kokina’yı, Aralık ayı gibi sık sık görmeye başlarız. Kokina aslında doğal bir bitki değildir. Ruscus aculeatus ve Smilax excelsa olmak üzere iki bitkinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Ruscus aculeatus, Asparagaceae bitki ailesinin bir alt ailesine aittir.
Yılbaşı çiçeği kokina anlamı nedir?
Kırmızı anlamına gelen kokinanın şans ve mutluluk getireceğine inanılıyor. Şans getirmesinin yanı sıra bir rivayete göre; kokina çiçeğinin yaprakları ve kırmızı meyveleri 1 yıl boyunca çürümez ya da solmaz ise çiçeğin sahibinin ev sahibi olacağına inanılıyor.
Kokina neden yılbaşı çiçeği?
Peki, kokina çiçeğinin anlamı nedir? Yılbaşı kokina çiçeğinin İstanbul’a Rumlar tarafından getirildiği belirtiliyor. Bu çiçeğin şans getirdiğine inanılıyor. Eğer çiçeğin kırmızı rengi bir yıl boyunca solmazsa ev veya araba sahibi olacağına inanılıyor.Kokinalar neden iple bağlanır?
Bu kırmızı meyvelere silcan adı veriliyor. Toplanan kırmızı meyveler birleştirilerek top haline getiriliyor ve dikenli yeşil dalların tepesine kırmızı iplerle bağlanıyor. Meyvesi ve dalları farklı bitkilerden oluşan Kokina hakkında en çok bilinen bir efsane var. Kokinaların şans ve mutluluk getireceğine inanılır.Kokinanin anlami ne?
Kokina ne zaman alınmalı?
Kokina çiçeği yılbaşından evvel alındığında, eğer ki yılbaşına kadar renginde bir değişim oluşmuyorsa ev sahibi yaptığına inanılıyor. Genel olarak roman aileler tarafından koparılıp satışa sunulan kokina çiçeği büyük emeklerle toplanıyor.
Yılbaşı çiçeği neyi sever?
Yılbaşı çiçeğinin olması gereken odada rüzgar olmamalıdır. Çiçek, kış aylarında 14- 15 derece sıcakları sever. Bitkinin kök kısmı tam anlamıyla toprak içinde bulunmalıdır. Rüzgarın bitkiyi hareket ettirmesi, dalı ve gövdesi ile oynaması, köklere hava değmesine neden olmaktadır.Kokina çiçeği nerede bulunur?
Kokina çiçeği nerelerde yetişir? Anavatanı güney Avrupa olan bu bitki İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Türkiye’de genellikle İstanbul’da ormanlarda yetişen kokina çiçeği, eskiden insanlar tarafından zambakgillerden sanılıyormuş. Ancak zamanla kokina çiçeğinin kuşkonmazgiller familyasından olduğu ortaya çıkmıştır.Yılbaşı çiçeği çiçek tomurcuğu neden dökülüyor?
Tomurcukların dökülüp dökülmediğine dikkat et. Bu genelde fazla sulamadan kaynaklanır ancak nem eksikliğinden ya da yetersiz ışıktan dolayı da olabilir. Bu olmaya başlarsa bitkiyi daha az sula ve saksıya biraz gübre ekle.
Yunanca kokina ne demek?
Kokinanın anlamı nedir? İşte yanıtı… İsmi Yunanca kırmızı anlamına gelen “kokino” kelimesinden türetilen kokina, yeni yılın yaklaşmasıyla şehirdeki bütün çiçekçilerin tezgahlarını süsler oldu. Kırmızı ve yeşilin uyumunun simgesi kokina, İstanbul Rumları’nın yeni yıl süslemesi olarak kullandığı bir bitki.
Yılbaşı çiçeğine ne iyi gelir?
Yılbaşı çiçeğin güneşlenmesi Aydınlık olması yeterli olacaktır. Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir.(12-15 C.) Oda ısısında tomurcuk sayısı çok çiçek ömrü ise kısa olur. Yılbaşı çiçeğinin toprağı su tutucu ve havadar olmalıdır.Yılbaşı çiçeğinin çiçek açması için ne yapmalı?
BOL ÇİÇEK AÇMASI İÇİN SERİN ORTAMDA OLMALI Aralık ayından şubat ayına kadar direk güneş ışığına maruz kalabilir ama yazın kesinlikle öğle vakti direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Aydınlık olması yeterli olacaktır. Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir.Kokina çiçeği türkiyede nerede yetişir?
Şans getirdiğine inanılan bu çiçeği daha yakından tanıyalım…” Anavatanı güney Avrupa olan kokina bitkisi İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Türkiye sınırları içerisinde İstanbul’da ormanlarda da yetişen kokoina çiçeğinin isminin kökenini ‘kokino’dur. Kokina , Yunanca’da kırmızı anlamına geliyor.
Tomurcuklar neden kurur?
Direkt alınan çok fazla ışık orkidenizin çiçeklerinin ve tomurcuklarının yanmasına ve dökülmesine, az alınan ışık tomurcuklarının gelişemeden kuruyup düşmesine sebep olacaktır.