AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yilbasi kurabiyeleri nasil suslenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.136
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yılbaşı kurabiyeleri nasıl süslenir?​

Kurabiyelerinizin üzerini krema ile de süsleyebilirsiniz. Kulladığınız krema ‘frosting’ denilen bir süsleme kremasıdır. Bu krema pastacı kremasından biraz farklı. Cupcakelerin üzerinin süslendiği dolgun ve kıvamlı görünen bir krema.

Yılbaşı kurabiyeleri nasıl yapılır?​

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağ, pekmez, pudra şekeri ve yumurta iyice karıştırılır.
- Unun bir kısmı eklenip yoğurmaya başlanır ardından bir miktar daha un eklenip tarçın, eğer kullanacaksanız zencefil, vanilya ve kabartma tozu eklenir yoğurmaya devam edilir.

Zencefilli kurabiye ne ile süslenir?​

Zencefilli kurabiye ne ile süslenir?
Beyaz Çikolata ve renkli şekerler ile süslenmiş zencefilli kurabiyeleri yapmak için hazırsanız önce yumuşatılmış tereyağını ve şekeri hafif kabarana kadar karıştırın, daha sonra yumurta, vanilya ve pekmezi ekleyerek biraz daha karıştırın.

Glazür nerelerde kullanılır?​

Glazür nerelerde kullanılır?
Glazür daha çok pasta, kek, kurabiye gibi pek çok unlu mamullerde süsleme amacı ile kullanılır. Aynı zamanda krema torbası yardımı ile süslenmek istenen bölgeye istenen şekil resim çizer gibi çizilir. Aynı zamanda da bir süre soğuyarak donması beklenir.

Kurabiyeler nasıl süslenir?​

Benmari usulü erittiğiniz çikolatalarla kurabiyelerinizin üzerini süsleyebilirsiniz. Yoğun çikolata tadı seviyorsanız, bitter çikolata tercih edebilirsiniz. 250 gr çikolata kullanarak süsleme yapabilirsiniz.

Süsleme Glazürü evde nasıl yapılır?​

Glazür, için yumurta akını bir fiske tuz ile iyice bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpın. Limon suyunu ekleyin. Pudra şekerinin hepsini koymak yerine yavaş yavaş glazür koyu muhallebi kıvamını alana kadar ekleyin. Glazürü istediğiniz renkteki gıda boyaları ile renklendirerek renkli glazürler elde edebilirsiniz.

Evde kurabiye kalıbı nasıl yapılır?​

Evde kurabiye kalıbı nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- 1- Alüminyum folyoyu kesmeden 1-2 parmak kalınlığında yaklaşık 10 kat katlayın.
- 2- Kullanmadığınızı kesin ve uzun şerit halinde bir folyo elde edin.
- 3- 3 veya 4 parmak genişliğinde, bir ters, bir düz olacak şekilde katlayın.
- 4- Şeridi hafifçe açın ve artık kolay katlanabilen folyoya yıldız şeklini verin.

Tarçınlı Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?​

Tarçınlı Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
Teremyağlı Tarçınlı Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve teremyağı beraber çırpalım ardından 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Kabartma tozu, tarçın ve zencefili ekleyip yoğuralım.
- Hamuru açın ve kalıplarla şekil verin.

Kurabiye Süsleme kreması nasıl yapılır?​

Kurabiye İçin Royal İcing Nasıl Yapılır?
- Yumurta akı limon suyu ile köpürtülür.
- Yavaş yavaş pudra şekeri vanilya eklenip çırpılır.
- Karışıma kaşıkla çizgi çekilir her pudra şekeri karıştırdıktan sonra çizgi net olarak cizilip 15 sn süre boyunca yavaş yavaş kaybolursa kıvamı tamamdır.

Glazür kullanımı nasıl yapılır?​

Hazırlanışı Glazür toz karışımını bir kaba alın. Üzerine 25-30 ml (yaklaşık 2,5-3 yemek kaşığı) suyu azar azar ekleyerek iyice karıştırın. Glazür kıvam alınca bekletmeden kullanın.

Pasta Glazürü nasıl yapılır?​

Pasta Glazürü nasıl yapılır?

Kurabiyenin üzerine ne dökülür?​

Kurabiyenin üzerine ne dökülür?
Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Pudra şekerini ilk sıcağı geçmeden serperseniz şeker kurabiyenin üzerinde erir ve hoş olmaz. Mutlaka ilk sıcağının geçmesini bekleyip serpin.

Kurabiyenin üstüne ne konur?​

İçinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarın: En güzel kurabiye süsleme yöntemleri
- GLAZÜR. Pasta ve kurabiyeleri süslemek için kullanılan bir çeşit kremadır aslında.
- 2. KREMA VE GRANÜL ŞEKERLER. Kurabiyelerinizin üzerini rengarenk krema ve granül şekerlerle süslemeye ne dersiniz?
- ŞEKER HAMURU.
- ÇİKOLATA.

Şekerli glazür nasıl yapılır?​

Limonlu glazür nasıl yapılır?​

Limonlu glazür nasıl yapılır?
Pudra şekerini derin bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu azar azar ekleyerek kaşık ile pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız glazürü kekin üzerine dökerek yayın. Donması için 15-20 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Farklı yöntemler kullanarak kurabiyelerinizi süslemeniz mümkün. Örneğin şeker hamuru kullanarak kardan adam figürüne renk verebilir veya renkli glazür tüpleri ile yazılar yazabilirsiniz. Eğer sadelikten yanaysanız kurabiyelerin üzerine sadece pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

Çıngıraklı Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?​

Çıngıraklı Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Küp doğradığınız oda sıcaklığındaki Teremyağ’ı ve pudra şekerini çırpın.
- Nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın.
- Toparladığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tezgahta 1 santim kalınlığında açın ve kurabiye keskisi yardımıyla halkalar çıkarın (su bardağı kullanabilirsiniz).

Şekilli kurabiye nasıl yapılır?​

Şekilli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Toz şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikser ile iyice çırpın.
- Çırptığınız karışıma 1 yumurtayı ekleyin ve mikser ile çırpmaya devam edin.
- Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.

Kurabiyelerin üzerine ne sürülür?​

Glazür, pasta ve kurabiyelerde kullanılan bir çeşit kremadır diyebiliriz. Glazür akışkan yapıdadır ve sürüldükten sonra kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra sertleşerek sabit bir şekil alır ve o şekilde saklanabilir.

Sade kurabiye hamuru nasıl yapılır?​

Sade kurabiye hamuru nasıl yapılır?
Sade Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın, şekeri ekleyerek 3-4 dakika kadar mikser veya çırpma paleti ile çırpın.
- Yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyin ve sıvı karışımın bulunduğu hazneye koyarak karıştırın.

Tatlı kurabiye hamuru nasıl yapılır?​

Tatlı kurabiye hamuru nasıl yapılır?
Hamurun hazırlanışı ve pişirme Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, yoğurt, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir?​

Çoğu kurabiye için 180 derecelik ısı fazladır. Her kurabiyenin şekli, boyutu ve hacmi 180 derecelik ısıyı kaldıramayabilir. Hal böyle olunca ince şekilli kurabiyeleri 160 derecede 7-8 dakika pişirmek, hafif kalın şekilli kurabiyeleri de 165 derecede 10-15 dakika pişirmek yeterlidir.

Iki renkli kurabiye nasıl yapılır?​

İki Renkli Kurabiye Yapılışı : İçine 1 yemek kaşığı kakao ilave edip, kakaolu bir hamur elde edin. Daha sonra sade ve kakaolu hamurdan birer parça koparıp, birleştirin. Elinizde hafifçe ovalayıp, yağlı fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde dizin. 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılır?​

Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılır?
Bazı kurabiye tariflerinde lezzetini hafifletmek ve kıvamını daha yumuşak hale getirmek için sıvı yağ, ağızda dağılan bir yapı oluşturmak için ise tereyağı birlikte kullanılır.

Kurabiye kalıpları nereden alınır?​

Kurabiye kalıpları nereden alınır?
Mutfak araç ve gereçleri satan mağazalarda ve internet sitelerinde kurabiye kalıplarına ulaşabilmeniz mümkündür.
 
Yılbaşı kurabiyeleri nasıl süslenir konusunda birkaç farklı yöntem mevcuttur. Bunlardan ilki, krema ile süslemedir. Üzerlerine frosting denilen bir süsleme kreması sürerek dolgun ve kıvamlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise benmari usulü eritilmiş çikolatalarla süslemedir. Bitter çikolata tercih ederek yoğun bir çikolata tadı elde edebilirsiniz.

Ayrıca, zencefilli kurabiyelerin üzerini beyaz çikolata ve renkli şekerler ile süsleyebilirsiniz. Bunun için yumuşatılmış tereyağını ve şekeri karıştırarak hazırlayacağınız hamurun üzerine beyaz çikolata ve renkli şekerleri serpiştirebilirsiniz.

Kurabiyelerinizi süslemek için glazür de kullanabilirsiniz. Glazür genellikle pasta, kek ve kurabiyelerde süsleme amacıyla kullanılır. Yumurta akı, limon suyu ve pudra şekeri ile hazırlanan glazürü istediğiniz renge gıda boyaları ekleyerek renklendirebilir ve kurabiyelerinizi dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Bunun dışında kurabiyelerinizi sadece pudra şekeri ile de süsleyebilirsiniz. Fırından çıkan kurabiyelerinizi dinlendirdikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Ancak pudra şekeri serpmek için kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesini beklemeniz önemlidir, aksi halde şeker kurabiyenin üzerinde eriyebilir.

Kurabiyelerinizi süslemek için kullanacağınız yöntemi seçerken tariflerinize uygun malzemeleri kullanarak yaratıcı ve lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst