AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yil sonu tasinir islemleri nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yıl sonu taşınır işlemleri nasıl yapılır?​

“TAŞINIR RAPORLAR” SEKMESİNDEN “TAŞINIR RAPORLAR” TIKLANIR. AÇILAN EKRANIN ÜST KISMINDAKİ “RAPOR SEÇİNİZ” KISMI AÇILARAK “14 NOLU ÖRNEK – TAŞINIR YÖNETİM HESABI CETVELİ (KÜTÜPHANE/MÜZE DÂHİL) TIKLANIR. YİNE “YIL” VE “HESAP KODU” KISMINDAN “TÜM HESAPLAR” SEÇENEĞİNİ TIKLAYARAK BÜTÜN AMBARLARINIZIN CETVELİNİ YAZDIRIN.

Hurdaya ayırma komisyonu nasıl kurulur?​

Üç kişilik komisyon. Komisyonun bir başkanı var. Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi bu komisyonun doğal üyesi, birde hurdaya ayrılacak malın niteliğine göre uzman bir üçüncü üye olacak. Bu üç üye bir araya gelip her hurdaya ayırmada bir kayıttan düşme teklif onay tutanağı hazırlamaları gerekiyor.
Taşınır mal kaydı nasıl yapılır?
Çıkış kayıtları Taşınır İşlem Fişine dayanılarak yapılır. Her bir kaydın belgeye dayanması şarttır. Bu belgenin tarih ve sayısı taşınır işlem fişine kaydedilir. Tüketim malzemelerine ihtiyaç duyan birim yetkilisi tarafından “Taşınır İstek Belgesi” düzenlenerek Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine verilir.
TKYS yılsonu işlemleri nasıl yapılır?
ADIM ADIM YIL SONU ĠġLEMLERĠ 1) Sayım Tutanağı oluşturulur. 2) Sayım fazlası ve/veya sayım noksanı varsa TİFleri oluşturulur. 3) TKYS- Muhasebe karşılaştırma tablosu ile kontroller yapılır. 4) Hesap eşitlikleri sağlandıktan sonra Yıl sonu işlemlerini bitir butonuna basılır.

KBS yıl sonu işlemleri ne zaman yapılır?​

Yukarıda açıklanan hususlar doğrultusunda Bakanlığımız merkez ve taşra harcama birimlerinin, yıl sonu işlemlerinin yapılması ve yönetim hesabı cetvellerinin alınması işlemlerini en geç 31 Aralık 2021 tarihi mesai bitimine kadar tamamlaması ve bu süreçte sorumlularca gerekli tedbirlerin alınması hususunda, Bilgilerinizi …

Hurdaya ayırma işlemi nasıl yapılır?​

Hurdaya ayrılan veya imha edilen taşınırlar.Taşınır İşlem Fişi düzenleyerek kayıtlardan çıkarılır. Fişin ekine Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağının bir nuhsası bağlanır. Hurdaya ayrılan ve imha edilen malzemenin çıkış işlem fişlerinin bir nuhsası muhaseb (SGDB) gönderilir.
Hangi hallerde tif kesilmez?
Satın alındığı anda tüketilen malzemeler veya depolanması fiziki ve sıhhi yönlerden mümkün olmayan tüketim malzemeleri için TİF düzenlenmez. Akaryakıt istasyonlarından doğrudan alınan akaryakıt vs. Ancak aynı ürünler satın alınarak depolanıyorsa TİF düzenlenmesi gerekmektedir.
KBS den tüketim malzemesi çıkışı nasıl yapılır?
- TÜKETİM ÇIKIŞI İŞ SÜRECİ SÜREÇ
- * İstek birim yetkilisi KBS Taşınır Modülü kısmından TC.
- * İstek Birimi Yetkilisi tarafından gönderilen taşınır istek.
- * Tüketim malzemesi talepleri karşılama ekranında.
- *Açılacak yeni penceredeki Taşınır İşlem /Zimmet Fişi.
- *Onaysız TİF onaylandığında sistem tarafından “onaylı

TKYS kuruş farkı düzeltme nasıl yapılır?​

TİF de gösterilen kuruş farkı sistem tarafından otomatik olarak muhasebeleştirilmektedir. Bu işlem manuel olarak yapılmamalıdır. TAŞINIR İŞLEM FİŞİ BULUNAN ÖDEME EMRİ BELGELERİ Harcama yönetim sisteminde Taşınır(TKYS) menusu altındaki “ÖEB İşlem” alanından düzenlenmelidir.

Dönem sonu kayıtları nelerdir?​

Dönem sonu işlemleri; belli bir tarih itibariyle işletmenin mali tablolarını hazırlamaya ve bu mali tablolarda yer alacak bilgilerin gerçekliğini ve doğruluğunu tespit etmeye yönelik işlemler olarak tanımlanmaktadır.

Geri