- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 242.587
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yıkık kemer köprüsü kim yaptı?
Orijinal köprü Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edildi ve 9 Kasım 1993’te Boşnak-Hırvat Savaşı sırasında Hırvat güçleri tarafından yıkılıncaya dek 427 yıl kullanıldı. Mimar Hayreddin, köprü için 456 kalıp taş kullanmıştı.Malabadi Köprüsü hangi Türk devleti zamanında yapılmıştır?
Malabadi Köprüsü Silvan ilçesine ait bir köprüdür. Artuklu Beyliği döneminde, Timurtaş Bin-i İlgazi tarafından 1147 yılında yapılmıştır. Yedi metre eninde ve 150 metre uzunluğunda bir köprüdür. Yüksekliği, su seviyesinden kilit taşına değin 19 metredir.Kemerli köprü nerede?
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaklaşık 9 asırdır ayakta duran ve 40,86 metrelik sivri kemeri ile dünyanın en uzun taş kemer sahibi Malabadi Köprüsü, mühendislik ve mimari birikimin somutlaştığı en mükemmel örneklerden biri olarak görenleri cezbediyor.
3 kola ayrılmışlardır Diyarbakır Batman arasında bulunan ve dünyanın en büyük taş kemerli Köprüsü’ne yapmışlardır?
Malabadi köprüsü lokasyon olarak Diyarbakır / Silvan ve Batman arasında kalan görünür ve merkezi bir konumda yer almaktadır. Artuklu mimarisinin güzide örneklerinden biri olup Dünyanın en büyük taş kemerli köprüsü ünvanına sahiptir.
Mostarı kim yaptı?
Mimar HayreddinMostar/MimarlarıMimar Sinan Köprüsü neden yapıldı?
Ancak Köprü, Kanuni Sultan Süleyman Zigetvar Kuşatması’nda vefat ettiği için köprü, oğlu II. Selim zamanında 1567 yılında tamamlanmıştır. …Evliya Çelebi ye göre Malabadi Köprüsü hangi döneme aittir?
Köprü, Artuklu Beyliği döneminde, Timurtaş Bin-i İlgazi tarafından 1147 yılında yapılmış. Evliya Çelebiye göre ise bu köprü, Abbasiler dönemine ait bir mimari şaheser.
Malabadi Köprüsü hikayesi nedir?
Malabadi Köprüsü’nün ismiyle ilgili bir efsane anlatılır: Mervaniler döneminden kalan Malabadi, ismini sevdiği kız suda boğulunca, köprüyü yapan Bad’dan alır. Bad, nehrin karşı kıyısında yaşayan bir kıza âşıktır. Gelin burada bir köprü yapalım, insanlar rahatça geçebilsinler, sevdiklerine kavuşabilsinler ”der.
Uzunköprü, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Ergene Nehri üzerinde, Osmanlı Devletinin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından, 1427-1443 yılları arasında inşa edilmiştir. 1270,41 m. uzunluğu ve 174 kemeri ile dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğine sahiptir.
Köprülerin çeşitleri
Dünyanın en büyük taş kemerli köprüsü hangi beyliğe aittir?
Tarihin eskitemediği köprü: Malabadi Artuklu Beyliği tarafından yapılan 871 yıllık Malabadi Köprüsü zamana meydan okuyor Dünyanın en büyük taş kemer köprüsü olma özelliğine sahip Malabadi, görenleri kendisine hayran bırakıyor 7 metre genişliği ve 150 metre uzunluğu bulunan köprü, kendini Silvan turizmine adayan …
Mostar Köprüsü hangi ülkeye aittir?
Mostar Köprüsü, 1566 yılında Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Mimar Hayreddin tarafından Bosna Hersek’in Mostar kentinde Neretva nehri üzerine inşa edildi.