AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yikici bozukluk nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yıkıcı bozukluk nedir?​

Dürtü kontrol bozuklukları, kişinin kendisine ya da başkasına açıkça zararlı olabilecek eylemleri gerçekleştirme istek ve arzu- larına tekrarlayıcı bir biçimde karşı koyamaması ile, yıkıcı dav- ranım bozuklukları ise agresyon ve kurallara karşı gelme gibi davranış sorunları ile karakterizedir (1).
KOB bozukluğu nedir?
Karşıt Olma Karşı Gelme Bozukluğu (KOB) çocuk veya ergenin kuralara uymak istememesi, anne-babaya karşı gelmesi, negativist olması, süreğen uyumsuz davranışlarıyla çevresindekileri sinirlendirmesiyle tanımlanabilen bir bozukluktur.
Yıkıcı duygu durum düzensizlik bozukluğu nedir?
Öfkeden kudurma, saldırgan tutum sergileme, davranışsal veya sözel olarak ortaya çıkabilen bozukluğa yıkıcı duygudurum bozukluğu denir. Öfke, normal duruma bağlı olmamalıdır. Bu rahatsızlık, normal duruma bağlı öfke ve saldırganca tutumdan ayrılmalıdır.

Dürtü kontrol bozukluğu neden olur?​

Dürtü kontrol bozuklukları genellikle çocukluk veya ergenlik döneminde ortaya çıkar. Erkekler dürtü kontrol bozukluğuna kızlara göre daha yatkındır. Genetik eğilim, kronik uyuşturucu ve alkol kullanımı, travma, istismar, şiddete ve saldırganlığa maruz kalma gibi faktörler tetikleyicidir.
Karşıt Olma Karşı Gelme Bozukluğu kaç yaşında başlar?
Bu durumlar özellikle çocuk yorgun, aç, stresli veya üzgün olduğunda yaşanır. Çocukların 2-3 yaş ve erken ergenlik döneminde de karşıt olma ve karşı gelme davranışı sergilemeleri normal kabul edilir.
2 yaş davranış bozuklukları nelerdir?
En sık görülen davranış bozuklukları; hırçınlık, sinirlilik, saldırganlık, inatçılık, yalan söyleme, tırnak yeme, saç koparma, alt ıslatma ve dışkı kaçırma, yeme bozukluğu, karşı gelme, uyku bozukluğu, konuşma bozukluğu, çalma, küfürlü konuşma gibi davranışlardır.

Ergenlerde davranış bozuklukları nelerdir?​

Ergenlik döneminde, kaygı bozuklukları, depresif bozukluklar, duygu durum bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, davranım bozuklukları, risk alma davranışı (risk içerikli cinsel davranış, ergen gebeliği vb.), madde kötüye kullanımı, yeme bozuklukları en sık gözlenen …
 
Geri
Üst