AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ygs Ve Lys Ye Kimler Girebilir?

SoruCevap

Yeni Üye

YGS ve LYS ye kimler girebilir? ÖSYM tarafından düzenlenen YGS ve LYS sınavlarına, Türkiye’de lise eğitimini tamamlamış olan her öğrenci katılabilir. Sınavlara girebilmek için öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir lisede kayıtlı olmaları gerekmektedir. YGS sınavına katılmak isteyen öğrencilerin en az bir dönem lise eğitimi almış olmaları gerekmektedir. LYS sınavlarına ise, YGS’ye katılan ve yeterli puanı alan öğrenciler başvurabilir. Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin sınav başvuru tarihlerini takip etmeleri ve gerekli belgeleri tamamlamaları gerekmektedir. Sınavlara girecek olan öğrencilerin başarılarına göre üniversite tercihleri yapılacaktır.
İçindekiler

YGS ve LYS’ye Kimler Girebilir?​

Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Türkiye’de üniversiteye giriş için yapılan önemli sınavlardır. Bu sınavlara katılmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.
YGS’ye girebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve en az bir lise veya dengi okuldan mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca, 2019 yılında yapılan değişiklikle YGS’ye girebilmek için öğrencilerin 2019 veya sonrasında mezun olmuş olmaları şartı getirilmiştir.
LYS’ye girebilmek için ise YGS’ye girmiş ve en az bir lise veya dengi okuldan mezun olmuş olmak gerekmektedir. LYS, öğrencilerin üniversite tercihlerine göre belirli alanlarda sınava girmelerini sağlayan bir sistemdir. LYS’ye girebilmek için öğrencilerin YGS puanlarının belirli bir düzeyde olması gerekmektedir.
Özetle, YGS ve LYS’ye girebilmek için:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı
En az bir lise veya dengi okuldan mezun olmuş olmalı
YGS’ye girebilmek için 2019 veya sonrasında mezun olmuş olmalı
LYS’ye girebilmek için YGS’ye girmiş olmalı ve en az bir lise veya dengi okuldan mezun olmuş olmalı
LYS’ye girebilmek için YGS puanı belirli bir düzeyde olmalı
YGS ve LYS’ye girebilmek için bu şartları yerine getiren herkes başvuru yapabilir ve sınavlara katılabilir. Ancak, üniversiteye yerleşmek için sadece sınavlara girmek yeterli değildir. Sınavlardan elde edilen puanlar, tercihler ve kontenjan durumuna göre üniversite yerleştirme işlemleri gerçekleştirilir.

Ygs Ve Lys Ye Kimler Girebilir?​

YGS ve LYS’ye kimler girebilir?
12. sınıf öğrencileri girebilir.
Mezun olanlar ve açık öğretim lisesi öğrencileri girebilir.
Yurt dışında eğitim görenler girebilir.
Yabancı uyruklu öğrenciler girebilir.
Başka bir üniversiteye geçiş yapmak isteyenler girebilir.

YGS ve LYS’ye kimler girebilir?
ÖSYM tarafından belirlenen şartları sağlayan herkes girebilir.
YGS’ye girmek isteyenler LYS’ye de girebilir.
YGS’ye girmeyenler sadece LYS’ye girebilir.
YGS ve LYS’ye girme hakkı kazananlar üniversite tercihleri yapabilir.

Geri