AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YFU guvenilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YFU güvenilir mi?​

Bu nedenle tüm YFU kuruluşları acil durum eylem planlarını ve destek sistemini önceden tanımlamaktadırlar. Bu nedenle de YFU programları tüm dünyada en güvenli programlardan biri olarak kabul edilir.

Neden değişim programı?​

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus programı üniversiteler arası ve ülkeler arası yapılan öğrenci değişikliği sayesinde bu programa katılmaya hak kazanmış öğrenciler için bulunmaz bir nimettir.
Değişim programı nasıl yapılır?
Öğrencisi olduğun ya da görev yaptığın yükseköğretim kurumunun Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofislerinden, mevlana.yok.gov.tr internet adresinden, Ya da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Akademik Değişim Programları Birimi’nden programla ilgili bilgi, belge ya da gerekli dokümanlara ulaşabilirsiniz.

AFS programı ücretli mi?​

AFS Programlarının katkı payları her ülke için farklıdır. 3 Aylık programlar için ortalama 5.000 ABD Doları, Yarıyıl (sömestir) için ortalama 10.000 ABD Doları, okul yılı için ortalama 16.000 ABD Doları olan Program Ücretleri bazı ülkeler için ortalamanın altında, bazı ülkeler için ise üstünde olmaktadır.

Yurt dışı öğrenci değişimine ne denir?​

İngilizcede Student Exchange Program olarak bilinen öğrenci değişim programı, bir öğrencinin başka bir ülkede ve genellikle derslere katılacağınız veya çalışacağınız ortak bir üniversitede geçirdiği belirli bir süredir.
Erasmus projesine neden katılmak istiyorsunuz?
Erasmus Neden Tercih Edilir? Yurt dışında eğitim alma şansının yanı sıra öğrenciler farklı kültürler tanıma ve diğer ülkelerden öğrencilerle tanışma fırsatını elde edebilir. Yabancı dilini geliştirmek isteyen kişiler için de en çok tercih edilen programdır.
Erasmus programı, Avrupa Birliği ülkeleri ile aday ülkelerdeki yüksek öğretim kurumlarının işbirliğini teşvik ederek, üniversiteler arası eğitimde kalitenin arttırılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunma amacına sahiptir.
Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.
Lise Değişim Programı Kaç yıl?
Öğrenciler bu programlara 1 yıl süre ile katılabileceği gibi 2, 3 ve 4 yıllık sürelerde de katılabilirler. Eğitim için seçenekler arasındaki en popüler ülke Amerika’dır. Özellikle Amerika burslu lise programları öğrencilerin en çok talep ettiği seçenektir. Burslu eğitim almak sanıldığı kadar zor değildir.

Mevlana Değişim Programı nasıl yapılır?​

Öğrenciler, Türkiye’de kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine https://mevlana.yok.gov.tr/ internet adresinden de ulaşabilecekleri gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurusunu gerçekleştirebilir.

Öğrenci değişim programları ücretli mi?​

Peki, herhangi bir ücret ödemeniz gerekiyor mu? Tabii ki hayır! Değişim programlarına katılan öğrenciler, bir ücret ödemedikleri gibi katıldıkları programlara göre gittikleri ülkelerde öğrenim ve yaşam ücretleri için belirli bir hibe alırlar.
AFS başvuruları ne zaman?
Başvuru Aşamaları Adaylar buraya tıklayarak ulaşacakları AFS Programları 2022 – 2023 başvuru formunu 21 Kasım 2021 saat 23:59’a kadar doldurmalıdırlar.

Öğrenci değişimine ne denir?​

Öğrenci değişim programı, okullar arasındaki uluslararası eğitim yardımlaşma anlaşması gereği isteyen öğrencilerin, eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında yapmasına olanak tanıyan öğrenci alıp-verme eğitim prosedürüdür.

Geri