AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yetkisiz erisim faaliyetleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yetkisiz erişim faaliyetleri nelerdir?​

Yetkisiz erişim, Servis dışı bırakma, verilere zarar, vs. Kredi kartı ve Internet bankacılığı dolandırıcılığı, Telif hakları ihlali vs. Uyuşturucu trafiği, kara para aklama, hakaret sövme, terör propagandası, vs. Burada bilişim sistemleri tabiri caizse suçun mağduru konumundadır denilebilir.

Bilgisayar Sistemlerine ve Servislerine Yetkisiz Erişim nedir?​

3.1 Bilgisayar Sistemleri ve Servislerine Yetkisiz Erişim ve Dinleme. Bilgisayar sistemine erişim, bilgisayar sisteminin tamamına veya bir bölümüne, bu eylem için hazırlanmış programlar, çeşitli virüs programları, gizli yazılımlar yolu ile ulaşılmasıdır.
Yetkisiz erişim ne demek?
Yetkisiz erişim, bilgisayarın doğrudan kullanılması yoluyla ya da başka bir bilgisayar kullanılarak hedef bilgisayara iletişim araçlarıyla ulaşılarak gerçekleştirilebileceği gibi, yetkili kullanıcılara ait erişim kodlarının ele geçirilmesiyle ya da sistemde açık yaratılması suretiyle gerçekleştirilebilir.
Bilisim suclari neye bakar?
Siber suç yasası; bilgisayar, internet, bilgi, iletişim ve teknoloji suçlarıyla ilgili konu başlıklarını içermektedir. Bu yasalar 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nunda detaylı olarak düzenlenmiştir. Tüm bilişim suçları “Bilişim Alanında İşlenen Suçlar” başlığı altında 243 ile 245 maddeleri arasında yer alır.

Yetkisiz erişim tespit edilmiştir ne demek?​

Sunucu Yetkisiz Erişim Önleme bileşeni, uygulamaların işletim sistemi için tehlikeli olabilecek işlemler yapmasını engeller ve işletim sistemi kaynaklarına ve kişisel verilere erişim üzerinde denetim sağlar.

Geniş anlamda bilişim suçları nelerdir?​

5237 sayılı TCK’da düzenlenen bilişim suçları şunlardır:

Geri