Yetişkin hükümlü ve tutuklulara verilecek disiplin cezaları nelerdir?
m) Hükümlü ve tutukluların beslenmelerini engellemek, açlık grevine ve ölüm orucuna teşvik veya ikna etmek, bu yolda talimat vermek. (3) Onbir günden yirmi güne kadar hücreye koyma cezasını gerektiren eylemler şunlardır: a) İsyan çıkartmak. b) Kuruma ağır zarar vermek. c) Kasten yangın çıkarmak.30 da 1 maaş kesim cezası nasıl hesaplanır?
– Aylıktan kesme, memurun brüt aylığının 1/30 ile 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır. Burada ki Brüt aylık deyimi, “memurun aylık gösterge ve ek gösterge rakamlarının memur aylıklarına uygulanan katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamdır.” – Aylıktan kesme cezasının alt sınırı 1/30, üst sınırı ise 1/8’dir .Hükümlülere verilen disiplin cezaları nelerdir?
Cezaevinde Kınama Cezası: Tehdit, edep ve nezakete aykırı konuşma, idareden habersiz mektup gönderme, görevlilere hediye vermek, üzerinde fazla para bulundurmak ve yatma planına uymamak gibi durumlarda uygulanan Kınama Cezası, hükümlüye eyleminin kötü olduğunun açıklanması halidir.
Maaş kesim cezası ne kadar?
Aylıktan kesme disiplin cezası nedir? Memurun, brüt aylığından 1/30 – 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır.
657 maaş kesim cezası hangi hallerde verilir?
kesinti yapılmasıdır. a) Kasıtlı olarak; verilen emir ve. görevleri tam ve zamanında yapmamak,Öğrenci disiplin cezası nasıl kaldırılır?
Disiplin amirleri ve kurullarınca verilen öğrenciye verilen disiplin cezalarına karşı onbeş gün içinde üniversite yönetim kuruluna itiraz edilebilir. İtiraz halinde, itiraz mercii olan üniversite yönetim kurulu, itirazı onbeş gün içinde kesin olarak karara bağlar.Lise öğrenci disiplin cezaları nelerdir?
a) Kınama ve okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezaları okul müdürünün, b) Okul değiştirme cezası, ilçe öğrenci disiplin kurulunun, c) Örgün eğitim dışına çıkarma cezası, il öğrenci disiplin kurulunun onayından sonra uygulanır.