- Konu Yazar
Yetişkin egitimine ne denir?
yetişkinlerin öğrenmelerine yardımcı olma ve özyönlendirili takım çalışmasını oluşturma sanatı ve bilimi. pedagoji’den esinlenerek oluşturulmuş kelime.Andragoji nedir eğitim?
Yetişkinlerin eğitimine odaklanan üniversite programları içindeki akademik disiplin (ler) i ifade eder; andragoji bugün dünya çapında var. Terim, misyonlar ve vizyonlarla değil, yansıtma, eleştiri ve tarihsel analizleri içeren akademik öğrenim tarafından nitelendirilen yeni bir eğitim türünü ifade eder.Sargın eğitim nedir örnek?
Sargın Eğitim Örnekleri Bisiklet sürmeyi, halı dokumayı, enstrüman çalmayı, dikiş nakış gibi el işleri yapmayı öğrenmek bu örnekler arasında gösterilebilmektedir. Kendi kendine örgü yapmak ya da yemek yapmayı öğrenmek de yine sargın eğitim örneklerindendir.
Andragoji kavramı kim bulmuştur?
Bu terim ilk olarak 1833’te Alman eğitimci Alexander Kapp tarafından kullanıldı. Andragoji, Eugen Rosenstock-Huessy tarafından bir yetişkin eğitimi teorisi olarak geliştirildi.
Bilme gereksinimi nedir?
Bilme Gereksinimi Yetişkinler bir şeyi öğrenmeye girişmeden önce onu niçin öğrenmeleri gerektiğini bilmek isterler. Öğrenme etkinliğinin bir yetişkin için somut, gözle görülür, bir sorununa karşılık gelen bir sonucu olmalı ve bu da yetişkin tarafından açıkça görülmelidir.Pedagoji ve andragoji nedir?
Pedagoji; Yunancada “çocuk (paid)” ve “yönlendiren (agasos)” kelimelerinin birleşiminden, andragoji ise “insan (andr)” ve “yönlendiren (agasos)” kelimelerinin birleşiminden türeyen ifadeler olup; her ikisi de eğitim sürecini “hitap ettikleri kitlenin (çocuk ya da yetişkin) öğrenmesine bilim ve sanatı” …Androgoji ve pedagoji arasındaki fark nedir?
Geleneksel pedagojide öğretmen hem içeriğe (ne öğrenileceğine) karar verir, hem de yöntem seçimi (nasıl ve ne zaman öğretileceği) konusunda sorumluluk üstlenir. Androgojide ise içerik ve yöntem, öğrencilerin öğrenme gereksinimlerine ve bireysel ilgilerine doğrudan bağlı olarak öğrenci grubu tarafından belirlenir.
Sargın eğitim formal mi?
Yaygın ve örgün eğitim, belli bir amaca hizmet ederken; sargın eğitimde ihtiyaçlar söz konusudur. Örgün eğitim zorunludur. Ancak yaygın ve sargın eğitim için hiçbir mecburiyet bulunmamaktadır. Yaygın eğitim özel kurumlar tarafından, örgün eğitim devlet tarafından gerçekleştirilmektedir.
“bireyin hayat boyu süren bilgi, beceri ve yetkinlik kazanımı, informal eğitim” tanımıyla tdk sözlüğüne eklenmiş, talim ve terbiye kurulu tarafından kullanılmaya başlanan yeni eğitim kavramı.
Andragojinin babası sayılan Malcolm Knowles da her iki kavram arasındaki farkı aşağıdaki 4 maddeyle açıklar: Yetişkinde benlik kavramı çocuklardaki bağımlı bir kişilikten, kendi kendini yönetebilen bağımsız bir kişiliğe doğru gelişir.
Yetişkin eğitimcisi Androgoji kuramına göre nelere dikkat etmelidir?
Katılımcıların tanınması önemlidir. Eğiticiler katılımcıların amaçlarının, beklentilerinin ve motivasyon(güdülenme) kaynaklarının neler olduğunu bilmelidirler. Yetişkinlerin kişiliklerine saygı gösterilmelidir. Öğrenme konusunda kendilerine güven duygularını geliştirmeleri konusunda yardımcı olunmalıdır.