Yetimlerle İlgili Hadisler

zeberus

Yeni Üye
Yetimle İlgili Hadisler

Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle tabi yana bulunacağız
Müslim, Zühd 42

Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır
hmed ibni Hanbel, Müsned, V, 250

Bir kimse, Müslümanların aralarında yer alan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar
Tirmizî, Birr 14

Allah Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu:
Ben ve yanakları solmuş dul bayan, kıyamet gününde, bağlı yandan iki parmak gibi beraber olacağız Mevki ve çekicilik sahibi bu bayan, kocasından dul kalmıştır Kendini yetimlerine adamış ve bu koşul onlar evleninceye, ya da ölünceye değin böyle devam etmiştir
İbn Mâlik (RA) Ebû Dâvud (RA)

Allah Resûlü Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu:
Sofralarında yetim bulunduran kimselerin sofrasına şeytan asla yaklaşamaz
Ebû Mûsa (RA) Taberânî (RA)

Bir kimse, akrabasından veya başkasından olan bir yetimi, babasız kendisini kurtarana dek uhdesine alsa, o kimseye Cennet vacip olur
Ravi: Hz Adiyy Ibni Hakem (RA)

Üç kişiye kıyamet gününde Allah, nazar etmez; onları tezkiye etmez ve onlar için elim bir azap vardır: Okuturken yetimi ezen hoca, ihtiyacı yok iken dilencilik yapan kimse, yaranmak için sultana dalkavukluk yapan adam
Ravi: Hz Ibni Abbas ((RA)

Halkın içinde Allah ’tan en uzaktan olan iki kimsedir: Birincisi, ümeranın meclisinde oturur da zulme ait sözlerinde onları onaylama eder Diğeri ise çocukların muallimidir Ama onların hepsini ayni derecede eşdeğer tutmaz Ve yetimin hakki hususunda Allah ’tan korkmaz
Ravi: Hz Ebu Umame (RA)

Kalbinin yumuşamasını ve hacetinin görülmesini sever misin? Yetime acıma et, onun başını oksa ve ona yediğinden yedir Kalbin yumuşar ve hacetine erişirsin
Ravi: Hz Ebud Derda (RA)

Namaz hususunda Allah'tan korkun Namaz hususunda Allah'tan korkun Namaz hususunda Allah'tan korkun Köleleriniz hakkında da Allah'tan korkun Su iki zaif hakkında da Allah'tan korkun; Dul bayan ve yetim çocuk
Ravi: Hz Enes (RA)

Allah'a en sevgili ev, içinde ikram görebilen yetim bulunan evdir
Ravi: Hz Ibni Omer (RA)

özel baskı *

Geri