Yetim maaşları ne zaman yatacak?
EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları 27 Ocak’ta ödenecek.Dul aylığı bağlanması ne kadar sürer?
Dul aylığı bağlanması ne kadar sürer?Yukarıda belirtildiği üzere sigortalının ölümü tarihinde dul – yetim aylığı alma hakkı bulunanlar, ölüm tarihini takip eden aybaşından itibaren, bu hakkı daha sonra elde edenler ise başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren aylığa hak kazanmaktadırlar.
Babası vefat eden dul kadın ne kadar maaş alır?
Dul kıza ölen babadan ne kadar maaş bağlanır? Anne ve babasının ölümüyle beraber yetim kalan çocuklara başka maaş alacak çocuk bulunmaması ve kendisi haricinde emekli maaşı alacak kimse olmaması halinde ölüm aylığı %50 oranında bağlanır.Vefat eden babanın emekli maaşı kime kalır?
Vefat eden babanın emekli maaşı kime kalır?Anne-babanın ölümünün 30 Eylül 2008 sonrası olması halinde; ✔ Her ikisi de SSK’lı ise yüksek aylığın tamamı, düşük aylığın da yarısı bağlanır. ✔ Her ikisi Bağkurlu ise yüksek aylığın tamamı, düşük aylığın yarısı ödenir. ✔ Her ikisi Emekli Sandığı’na tabi ise yüksek olan maaş bağlanır.
oranı ile eşe, 550 TL, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı alana çocuğa ise 275 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılır. Ana veya babasından tek hak sahibi olarak yüzde 50 yetim aylığı alanlarda, 550 TL ikramiye ödenir.
Dul ve yetim maaş farkları ne zaman verilecek 2022?
Dul ve yetim maaş farkları ne zaman verilecek 2022?Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları 27 Ocak’ta ödenecek.