Yetim Aylığının Bağlandığını Nasıl Öğrenebilirim?

SoruCevap

Yeni Üye
Yetim aylığının bağlandığını nasıl öğrenebilirim? Yetim aylığı başvurusu sonucunu öğrenmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurun. Başvurunuzun sonucunu öğrenmek için vakfın müdürlüğü ile iletişime geçin. Ayrıca, başvurunuzun sonucunu öğrenmek için e-Devlet sistemini de kullanabilirsiniz. E-Devlet üzerinden TC kimlik numaranızla giriş yaparak başvurunuzun durumunu kontrol edebilirsiniz. Başvurunuzun sonucunun açıklanması için ise bazı belgeleri hazır bulundurmanız gerekebilir. Örneğin, nüfus cüzdanınızı, başvuru formunuzu veya diğer ilgili belgeleri yanınızda bulundurmanızda fayda var.
İçindekiler

Yetim aylığı bağlandığını öğrenmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:
1. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İnternet Şubesi: Yetim aylığı bağlandıysa, SGK İnternet Şubesi’ne giriş yaparak hesabınızdan aylık ödemelerinizi kontrol edebilirsiniz. Aylık ödeme detayları burada yer alır.
2. SGK Müdürlükleri: Yetim aylığının bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek için en yakın SGK Müdürlüğü’ne başvurabilirsiniz. Müdürlük çalışanları size gerekli bilgileri verecektir.
3. Alo 170 Sosyal Yardım Hattı: Alo 170 Sosyal Yardım Hattı’nı arayarak yetim aylığınızın bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilirsiniz. Yetkililere TC Kimlik Numaranızı ve diğer gerekli bilgileri vererek sorunuzu iletebilirsiniz.
4. E-Devlet Kapısı: E-Devlet Kapısı üzerinden “SGK Hizmet Dökümü” bölümüne girerek yetim aylığı bağlantınızı kontrol edebilirsiniz. E-Devlet şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir.
5. SGK Mobil Uygulaması: SGK Mobil Uygulamasını indirerek cep telefonunuzdan aylık ödeme bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Uygulamaya TC Kimlik Numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir.
Yetim aylığınızın bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek için yukarıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerle kolaylıkla aylık ödeme durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Yetim aylığı bağlandığında nasıl öğrenebilirim?
SGK’nın e-devlet sistemi üzerinden yetim aylığı bağlanıp bağlanmadığını sorgulayabilirsiniz.
Yetim aylığı ödemeleri hakkında bilgi almak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvurabilirsiniz.
Banka hesabınıza yetim aylığı ödemesi yapılıp yapılmadığını sorgulayabilirsiniz.
Yetim aylığı bağlandığında size özel bir bildirim gönderilir.

Aylık ödemelerinizi takip etmek için e-devlet üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Yetim aylığı bağlandığında size bir yazı tebliğ edilir.
Yetim aylığı ödemeleri ile ilgili bilgi almak için 170 numaralı ALO SGK hattını arayabilirsiniz.
Bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne giderek yetim aylığı durumunuzu öğrenebilirsiniz.
SGK’nın resmi internet sitesi üzerinden yetim aylığı bağlandığını kontrol edebilirsiniz.

Geri