Yetersiz bakiye ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.679
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yetersiz bakiye ne demek?​

hesaba borc kaydedilecek tutarin, hesabin cari ya da kullanilabilir bakiyesinden fazla olmasi durumunda kullanilan bankacilik terimi.

Kullanılabilir bakiye ne demek iş bankası?​

Kullanılabilir bakiye müşteri limitinizden hesap kesim tarihine kadar İş Bankası’na ulaşan borç ve alacak işlemlerinizden ve taksitli alışveriş işlemlerinizden henüz vadesi gelmemiş olan taksitlerin toplamı düşüldükten sonra geriye kalan tutardır. Kart bakiyelerinizin toplamı müşteri limitinizi aşamaz.
Bir hesap bakiyesi, bir bankada veya benzer bir kurumda tutulan herhangi bir hesapta kalan para miktarıdır. Her zaman birinin hesap bakiyesini dikkatlice takip etmek önemlidir.
Eksi hesap nedir?
Ek hesap, bankaların belirlediği bir limite sahip olan vadesiz mevduat hesabına tanımlanana hesapta yeterli bakiye olmasa dahi hesaptan para çekilebilmesini, alışveriş yapılabilmesini sağlayan bir kredi ürünüdür. Ek hesap, vadesiz mevduat hesabının tüm özelliklerine sahiptir. Sürekli bir kredidir.
Yatırım hesabı neden eksi bakiye?
Bazı aracı kurumlar hisse işlemlerinde Komisyon ücretlerini gün sonunda hesabınızdan düşer. Bu sebeple hisse bakiyesi eksi olarak gözükür. Kesilen komisyonlar eksi olarak gözükükmesinin sebebi hisse satışı sonrası yada gün sonunda hesabınızdan para kesileceği anlamındadır.

Kullanılabilir Limit ve kullanılabilir müşteri limiti nedir?​

Kullanılabilir Müşteri Limiti: Tarafınıza tahsis edilen müşteri limitinden her bir kredi kartınız için hesap kesim tarihine kadar Bankamıza ulaşan borç ve alacak işlemlerinizle taksitli alışveriş işlemlerinden henüz vadesi gelmemiş taksitler toplamı ve verilen provizyonlar düşüldükten sonra kalan tutarı gösterir.

Bakiye ne anlama gelir?​

Bakiye sözlük anlamı olarak; bir hesabın borç ve alacak kısmının arasında kalan fark, yok olan bir şeyin kalan kısmı ve artakalan, geriye kalan anlamına gelir.
 
Geri
Üst