AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yetenek Sizsiniz'de Matematik Hesabı Yapan Cocukların Sırrı ne?

SoruCevap

Yeni Üye
Yetenek Sizsiniz'deki Cocuklar Matematik Hesabını Nasıl Yapıyor?

imagesyeteneksizsinizdematematikhesabiyapancocuklarinsirrine5ad8c1bf63978

Dun akşam Yetenek sizsiniz yarışmasına yine matematik hesabı yapan cocuklar damgasını vurdu 1 saniyeden kısa sureli aralıklarla gordukleri rakamları kağıt kalem olmadan cok kısa suredfe hatta şarkı sozyleyerek ve konuşarak yapan cocuklar bunun nasıl beceriyorlardı?

Merak ettim ben de araştırınca gordum ki bu bir oğrenme sistemiymiş Ozellikle engelli cocukların eğitiminde kullanılan bu sistemin adı Mega Aritmetikmiş

Turkiyede pek cok yerde eğitimi verilen Mega artimetik sisteminde oğretilen teknikler ile cocuklar beyinlerinin her iki yarım kuresini de kullanarak pek cok işlemi başarabiliyorlar

Mega Aritmetik, zihinsel aritmetik veya diğer bir ifadeyle mental aritmetik kanalıyla, matematik alanında elde edilen zihinsel bir becerilerin toplamıymış Şimdi burada anlatılamayacak kadar ceşitli yontemlerle cocukların aritmetik zekasını geliştirmekte ve hatta hesap makineisnden hızlı işlemler yapmalarını sağlamaktaymış Bunun icin cocukların kullandığı tek şey ise parmakları

511 yaş arası cocuklara uygulanan bu sistem, ozellikle gorme ve işitme engelli cocukların eğitimine kullanılıyor

Geri