Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yetenek sinavi nasil kazanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Yetenek sınavı nasıl kazanılır?​

Bir çok öğrencinin hayali olan bu eğitim kurumlarının yetenek sınavlarında başarılı olmak için sahip olduğunuz yeteneğinizin yanında yapmanız gerekenleri şu şekilde belirtebiliriz.
- 1) Hedef belirlemek.
- 2) Kendinize inanmak.
- 3) Planlı ve disiplinli bir şekilde çalışmak.
- 4) Profesyonel yardım almak.

Yetenek sınavına nasıl girilir?​

Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takvimindebelirtilentarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Güzel sanatlar lisesine nasıl hazırlanmalı?​

Güzel sanatlar lisesine nasıl hazırlanmalı?
Güzel sanatlar liselerine hazırlık kursları genel olarak haftada 2 günden toplamda 6- 8 ay süren bir eğitim programı uygular. Bu süreyi uzun bulanlar için alternatif olarak haftada 5 günden toplamda 3 ay süren bir eğitim programına da katılmak mümkündür.

Güzel sanatlar lisesine gitmek için ne yapmalıyım?​

Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.

Yetenek sınavına nasıl girilir 2021?​

Yetenek sınavına girecek olan aday öğrencilerin başvuruları, e-okul üzerinden bizzat velileri tarafından yapılmalıdır. Yetenek Sınavı başvuruları 15-30 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2021 yetenek sınavları kaldırıldı mı?​

2021 yetenek sınavları kaldırıldı mı?
YÖK tarafından 14 üniversite programında özel yetenek sınavının kaldırılmasına yönelik alınan karar, 2020 itibariyle uygulamaya konulacaktı. Fakat bu karara gelen tepkiler üzerine 1 yıl ertelenerek 2021’de hayata geçirilmeye karar verildi.
Güzel sanatlar lisesi nasıl kazanılır?​
Güzel sanatlar lisesine gidenler ne olabilir?​
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.

Güzel sanatlar lisesine nasıl girilir 2021?​

Güzel sanatlar lisesine nasıl girilir 2021?

Güzel sanatlar lisesine gitmek için LGS’ye girmek gerekir mi?​

Bu liselere girişte artık merkezi sınavın yani LGS’nin bir etkisi yok. Bu liselere yetenek sınav puanı ve ortaokul başarı puanı üstünlüğüne göre öğrenci alınacak.

Yetenek sınavlarına hazırlanmak ve kazanmak isteyen öğrenciler için başarılı olmanın yolları oldukça önemli ve merak edilen konulardır. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

1. **Hedef Belirlemek:** Öncelikle hangi alanda yetenek sahibi olduğunuzu belirleyerek hedefinizi net bir şekilde ortaya koymalısınız. Bu size motivasyon sağlayacak ve odaklanmanızı kolaylaştıracaktır.

2. **Kendinize İnanmak:** Başarılı olmak için özgüven oldukça önemlidir. Kendinize inanarak, zorluklarla karşılaştığınızda pes etmeden motivasyonunuzu yüksek tutmalısınız.

3. **Planlı ve Disiplinli Çalışmak:** Başarılı olmak için düzenli bir çalışma programı oluşturmalı ve buna disiplinli bir şekilde uymalısınız. Düzenli tekrarlar ve pratikler ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

4. **Profesyonel Yardım Almak:** Eğitim ve hazırlık sürecinizde profesyonel bir destek almak size büyük katkı sağlayabilir. Konunun uzmanlarından yardım alarak eksikliklerinizi gidermeye çalışabilirsiniz.

Güzel Sanatlar Liselerine giriş için ise yetenek sınavları ve ortaokul başarı puanları önemlidir. Gerekli sınavlara başvuruların zamanında yapılması ve gereken adımların eksiksiz bir şekilde takip edilmesi önemlidir. Ayrıca, bu liselere girişte LGS'nin etkisinin olmadığı ve öğrencilerin yetenek sınavı puanı ile başarı puanı üstünlüğüne göre değerlendirildiği bilgisini de dikkate almak önemlidir.

Güzel Sanatlar Liseleri mezunları çeşitli alanlarda kariyer yapabilirler. Örneğin; iç mimarlık, grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımı, moda tasarımı gibi alanlarda serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni, danışman ve daha birçok farklı pozisyonda çalışma imkanına sahiptirler. Bu liseler, öğrencilere geniş bir yelpazede kariyer fırsatları sunmaktadır.

Geri