- Konu Yazar
Yetenek sınavı nasıl kazanılır?
Bir çok öğrencinin hayali olan bu eğitim kurumlarının yetenek sınavlarında başarılı olmak için sahip olduğunuz yeteneğinizin yanında yapmanız gerekenleri şu şekilde belirtebiliriz.- 1) Hedef belirlemek.
- 2) Kendinize inanmak.
- 3) Planlı ve disiplinli bir şekilde çalışmak.
- 4) Profesyonel yardım almak.
Yetenek sınavına nasıl girilir?
Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takvimindebelirtilentarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.Güzel sanatlar lisesine nasıl hazırlanmalı?
Güzel sanatlar lisesine nasıl hazırlanmalı?Güzel sanatlar liselerine hazırlık kursları genel olarak haftada 2 günden toplamda 6- 8 ay süren bir eğitim programı uygular. Bu süreyi uzun bulanlar için alternatif olarak haftada 5 günden toplamda 3 ay süren bir eğitim programına da katılmak mümkündür.
Güzel sanatlar lisesine gitmek için ne yapmalıyım?
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.Yetenek sınavına nasıl girilir 2021?
Yetenek sınavına girecek olan aday öğrencilerin başvuruları, e-okul üzerinden bizzat velileri tarafından yapılmalıdır. Yetenek Sınavı başvuruları 15-30 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.2021 yetenek sınavları kaldırıldı mı?
2021 yetenek sınavları kaldırıldı mı?YÖK tarafından 14 üniversite programında özel yetenek sınavının kaldırılmasına yönelik alınan karar, 2020 itibariyle uygulamaya konulacaktı. Fakat bu karara gelen tepkiler üzerine 1 yıl ertelenerek 2021’de hayata geçirilmeye karar verildi.
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.