AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeşilkavak Köyü Salihli Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Salihli Yeşilkavak Köyü - Yeşilkavak Köyü Hakkında - Yeşilkavak Köyü Tanıtımı - Yeşilkavak Köyü Resimleri - Munamak Köyü





Köy Muhtarı: MEHMET ALİ BAŞ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 (236) 741 20 08

Cep Telefonu:
0 (535) 844 32 46

Tarihi

Köyün eski adı MUNAMAK'tır. Şuanda bulunan yerleşim yerinin güneyinde bulunmaktaymış. İşgal yıllarında köye yapılan Tren istasyonu sayesinde kurtuluş savaşından sonra köy şimdiki, yerleşim yerine taşınmıştır. Köyün bilinen en eski ve ilk aileleri arasında ÜNLÜ ailesi ve Çiftiği ayrıca Sözer Ailesi, Baş ailesi ve Türkmen ailesi bulunmaktadır.

Kültür

Yeşilkavak Köyünde batı anadoluya has gelenek ve görenekler vardır, yemeklerden kendine has keşkek adı verilen yemeği blunmaktadır. Düğünlerinde seymen adı verilen ve 6-8 gençten oluşan folklor ekibi olur, bu ekip ellerindeki 40-50 santimetre uzunluğundaki demir şişleri birbirine vurup ritmik bir hareketle halk oyunlarından güzide bir gösteri sunmaktadır. Ayrıca düğünlerinde aile efrdı ve köy gençleri tarafından yapılan tiyatro oynları ve replikler ayrı bir meziyettir.

Coğrafya

Manisa iline 80 km, Salihli ilçesine 8 km uzaklıktadır. Hem İzmir Uşak tren yolu hem de Salihli-Alaşehir karayolu üzerinde bulunmaktadır. Güneyinde Bozdağlar Kuzeyinde Gediz ovası vardır. Batısında Kabazlı Köyü, Kuzeyinde Beylikli Köyü, Doğusunda Köseali Köyü Güneyinde ise Kordon Köyleri bulunmaktadır. Geçim Kaynağı Bağcılık ve genellikle kuru üzümdür. Arazisinin tamamı sulana bilmektedir. Köyde 1 ilköğretim ökulu, 1 sağlık ocağı, tren istasyonu ve 1 cami vardır. Köy içi yollarının hemen tamamı asfalttır. Kanalizasyon ve içme suyu sorunu bulunmamaktadır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000 - 445
1997 - 460

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köy Ekonomisinde Bağcılık (Kuru Üzüm) yetiştiriciliği birinci sıra da yer almaktadır.Ayrıca bahar aylarında toplanan asma yapraklarının salamura yapılıp satılması da ayrı bir gelir kaynağıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır.kanalizasyon şebekesi 2007 yılında faliyete geçmiştir. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur.Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.




Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Geri
Üst