- Konu Yazar
- #1
Yeşilırmak projesinde hangi iller var?
Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi; Amasya, Tokat, Samsun, Çorum İllerini içine alan ve Türkiye’nin kalkınmışlık çizgisinin altında kalan bu bölgenin topyekün planlı bir kalkınma çizgisine ulaştırılması hedeflenerek hazırlanmış bir “bölgesel kalkınma modeli”dir.Kalkınma planları hangi şehirleri kapsar?
Kalkınma planları hangi şehirleri kapsar?Proje alanı Fırat ve Dicle havzaları ile yukarı Mezopotamya ovalarında yer alan 9 ili kapsamaktadır. Bu iller Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak olarak belirlenmiştir. 16 ili kapsamaktadır.
Ülkemizde uygulanan bölgesel kalkınma projeleri nelerdir?
Ülkemizde uygulanan bölgesel kalkınma projeleri nelerdir?Türkiye Bölgesel Kalkınma Projeleri
- Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)
- Doğu Anadolu Projesi (DAP)
- Zonguldak, Bartın, Karabük Projesi (ZBK)
- Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP)
- Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi.
- Konya Ovası Projesi (KOP)
Yeşilırmak nehri nerededir?
Yeşilırmak, Sivas’ın kuzeydoğusundaki Suşehri ilçesi sınırları içindeki Kösedağ eteklerinden doğan ve Samsun’un Çarșamba ilçesinden Karadeniz’e dökülen nehir. Antik adı İris’ti.Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi ne zaman başladı?
Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi ne zaman başladı?Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) sürdürülebilir Kalkınma Amacıyla Amasya Valiliği’nin girişimleriyle 1996 yılında çalışmalarına başlanan, Türkiye’ye model yapılanma olan, Türkiye’nin kalkınmışlık çizgisinin altında kalan Yeşilırmak Havzası’nın topyekün planlı bir kalkınma çizgisine ulaştırılması hedeflenerek …
Bölgesel kalkınma projeleri amaçları nelerdir?
Bölgesel kalkınma projeleri amaçları nelerdir?Projenin amaçları şunlardır:
- Ulaşım ve iletişim hizmetlerini güçlendirmek,
- Kıyılarda ürün çeşitliliğini arttırmak,
- Turizme yönelik faaliyetleri arttırmak,
- Bölgenin sosyal gelişimini sağlamak,
- Ekonomik yapıyı güçlendirmektir.