Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yesil Vadi sahibi kim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.966
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yeşil Vadi sahibi kim?​

1961 yılında Sinop Ayancık Bakırlı Zaviye köyünde doğan Rafet Orhan ilk ve ortaokul tahsilini Ayancık’ta tamamladıktan sonra 1973 yılında İstanbul’a gelerek çok genç yaşta iş hayatına atıldı. Uzun süre farklı sektörlerde çalıştıktan sonra yılında üst düzey yöneticiliği bırakarak kendi işini kurmaya karar verdi.

Yeşil Vadi Arsa Ofisi kimin?​

Cihan Demirel 1961 Sinop Ayancık doğumludur. 1975 yılında İstanbul’a gelerek çeşitli işlerde çalışan Demirel, 1983-2003 yılları arasında Ülker Fabrikası’nda görev aldı. Ülker Fabrikası’nda yöneticilik görevinin ardından 1999 yılında Yeşil Vadi Arsa Ofisi ile gayrimenkul sektörüne adım attı.
Tosun Paşa Yeşil Vadi nerede çekildi?​
Tellioğulları’nın, Seferoğulları’nın ve Daver Bey’in konaklarına ait sahneler Hidiv Kasrı ve Göksu Kasrı’nda gerçekleştirildi. Dış sahnelerin birçoğu ise Emirgan Korusu’nda çekildi. Yeşil vadi nerede? Tosun Paşa filmindeki Yeşil Vadi sahneleri ise Kemerburgaz Ağaçlı Köyü’nde çekildi.

Tosun Paşa filmi hangi dönem?​

Tosun Paşa filmi hangi dönem?
Tosun Paşa filmi 19. yüzyılın sonlarında meydana gelen kurgusal bir olayı konu alır. Osmanlı döneminin İskenderiyesini resmeden filmde burada yaşayan iki köklü aile Tellioğulları ve Seferoğulları’nın mücadelesi beyazperdeye taşınır. Her iki aile de Yeşil Vadi denen bölgeyi istemektedir.

Tosun Paşa hangi yılları anlatıyor?​

Tosun Paşa hangi yılları anlatıyor?
Olay örgüsü 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’na bağlı Mısır Eyaleti’inde geçmektedir. Tellioğlu ve Seferoğlu Aileleri, İskenderiye’nin en değerli yeri olan Yeşil Vadi için birbirleriyle kıyasıya bir mücadeleye girerler.

Hacettepe yeşil vadiye nasıl gidilir?​

Çankaya şehrinde Yeşil Vadi ( Beytepe ) konumuna en yakın duraklar ile Otobüs hatları
- 10646 – Hacettepe Üniversitesi. 5 dk yürüme. 175. Bilkent Metro Istasyonu-Beytepe Mah.
- 10049 – İdari Birimler. 10 dk yürüme. 176. Bilkent Metro – Bilkent Üniversitesi.
- 13096 – Öğrenci Evleri. 12 dk yürüme. 550.

Türk filmlerindeki çöl sahneleri nerede çekiliyor?​

Tosun Paşa filmiyle ilgili en çok merak edilenler konular arasında çöl sahnelerinin nerede çekildiği yer alıyor. Tosun Paşa filminin çöl sahneleri Kilyos’ta gerçekleştirildi.
 
Yeşil Vadi'nin sahibi Rafet Orhan'dır. Rafet Orhan, 1961 yılında Sinop Ayancık Bakırlı Zaviye köyünde doğmuş ve İstanbul'a gelerek genç yaşta iş hayatına atılmıştır. Uzun süre farklı sektörlerde çalıştıktan sonra kendi işini kurmuştur.

Yeşil Vadi Arsa Ofisi'nin sahibi ise Cihan Demirel'dir. Cihan Demirel de 1961 doğumlu olup, İstanbul'a gelerek çeşitli işlerde çalışmış ve 1999 yılında Yeşil Vadi Arsa Ofisi'ni kurarak gayrimenkul sektörüne adım atmıştır.

"Tosun Paşa" filminin çekildiği mekanlar arasında Hidiv Kasrı, Göksu Kasrı, Emirgan Korusu ve Kemerburgaz Ağaçlı Köyü gibi yerler bulunmaktadır.

"Tosun Paşa" filmi, 19. yüzyılın sonlarında Osmanlı İskenderiye'sinde geçen kurgusal bir hikayeyi konu almaktadır. Tellioğulları ve Seferoğulları ailelerinin mücadelesini odak noktasına almıştır.

Filmde geçen olaylar, Osmanlı İskenderiye'sinde yaşayan Tellioğulları ve Seferoğulları ailelerinin Yeşil Vadi için karşı karşıya geldiği mücadeleyi anlatmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi'ne gitmek isteyenler için Yeşil Vadi (Beytepe) konumuna en yakın duraklar ve otobüs hatları şu şekildedir:
- 10646 - Hacettepe Üniversitesi
- 10049 - İdari Birimler
- 13096 - Öğrenci Evleri

Türk filmlerindeki çöl sahneleri genellikle gerçek çöllerde değil, film setlerinde veya belirli sahne çekim yerlerinde oluşturulmaktadır. "Tosun Paşa" filminin çöl sahneleri ise Kilyos'ta çekilmiştir.
 
Geri
Üst