AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeşil Pasaport Harcı Nasıl Yatırılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Yeşil Pasaport Harcı Nasıl Yatırılır? sorusu sıkça karşılaşılan bir konudur. Yeşil pasaport almak isteyenler için öncelikli adım harcın yatırılmasıdır. Harç yatırma işlemi için öncelikle www.gib.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Ardından, e-harcı sorgulama bölümünden pasaport harcı sorgulaması yapılmalıdır. Harç miktarı belirlendikten sonra, online ödeme seçeneği tercih edilmelidir. Ödeme işlemi sırasında gerekli bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmelidir. Ödeme onaylandıktan sonra, ödeme dekontu mutlaka saklanmalıdır. Son olarak, harç ödemesinin ardından randevu alınarak yeşil pasaport başvurusu tamamlanmalıdır.
İçindekiler

Yeşil Pasaport Harcı Nasıl Yatırılır?​

Yeşil pasaport harcını yatırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: İlk olarak, yeşil pasaport harcını yatırmak için gerekli olan miktarı öğrenmeniz gerekmektedir. Bu miktar, güncel olarak Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.
2. Adım: Yeşil pasaport harcını yatırmak için ödeme yapabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında banka havalesi, kredi kartı veya PTT şubeleri üzerinden ödeme yapma seçenekleri bulunmaktadır.
3. Adım: Yeşil pasaport harcını yatırmak için tercih ettiğiniz ödeme yöntemini seçtikten sonra, ilgili banka veya PTT şubesine giderek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
4. Adım: Ödeme işlemi sırasında, yeşil pasaport harcını yatırmak için gerekli olan belgeleri de hazır bulundurmanız gerekmektedir. Bu belgeler arasında kimlik belgesi, pasaport başvuru formu ve ödeme dekontu bulunmaktadır.
5. Adım: Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra, yeşil pasaport başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzun sonucu, başvuru yaptığınız yerden size bildirilecektir.
Not: Yeşil pasaport harcı yatırma işlemi için belirli bir süre verilmektedir. Bu süre içinde ödeme işlemini tamamlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılabilir.

Yeşil Pasaport Harcı Nasıl Yatırılır?​

1. Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi ile PTT’ye ödeme yapılır.
2. Ödeme yaparken, “Yeşil Pasaport Harcı” yazılı bir dekont alınır.
3. Ödeme, PTT gişelerinden veya PTT’nin online hizmetlerinden gerçekleştirilebilir.
4. Harç bedeli, Yeşil Pasaport başvurusu yaparken yatırılmalıdır.
5. Harç bedeli, pasaport sahibinin yaşına ve pasaport süresine göre değişir.

Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi ile PTT’ye ödeme yapılır.
Ödeme yaparken, “Yeşil Pasaport Harcı” yazılı bir dekont alınır.
Ödeme, PTT gişelerinden veya PTT’nin online hizmetlerinden gerçekleştirilebilir.
Harç bedeli, Yeşil Pasaport başvurusu yaparken yatırılmalıdır.
Harç bedeli, pasaport sahibinin yaşına ve pasaport süresine göre değişir.

Geri