AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yesil Okul Projesi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yeşil Okul Projesi Nedir?​

Yeşil Okul Projesi, atıkların geri kazanım sisteminin ilk ve en önemli adımı olan kaynağında ayırma sistemini esas almış ve İstanbul Beykoz’da yer alan 57 okulda çevre bilinci, çevre yönetimi ve bu kapsamdaki atık yönetiminin, iyileştirmesine katkıda bulunmuş bir projedir.

Eko sınavı nedir?​

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır.
Bugün sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu vb. pek çok isim altında karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, yapının arazi seçiminden başlayarak yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirildiği, bütüncül bir anlayışla ve sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarlandığı, iklim verilerine ve o yere özgü …
Yeşil yönetim ne demek?
Yeşil yönetim; işletmelerin ürün ya da hizmet meydana getirirken gerçekleştirdiği faaliyetler ile iklim ve çevreye yansıtılan olumsuz etkileri en aza indirmeyi hedefleyen teknik ve organizasyonel çalışmaları içermektedir(Cramer, 1998:268).
Mavi Yeşil Okullar Projesi Nedir?
Blue Schools(Mavi Okullar) projesi, Mavi Ekonomiyi okul eğitimine tanıtmayı ve öğrencileri kıyı bölgelerinde ve adalarda sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeleri için desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu, eğitim kaynaklarının geliştirilmesi ve yerel düzeyde sinerji oluşturulması yoluyla başarılacaktır.

Yeşil müfredat nedir?​

ÇEVRESEL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OKURYAZARLIK Bu tür okuryazarlığı destekleyen eğitim şekli, benzersiz bir şekilde her öğrenciyi çevreleyen, disiplinler arası ve mekâna dayalı bir müfredat ve eğitim uygulamalarının her ikisini de içermektedir.

Çevre Dostu Yeşil Binalar da kullanılmaması gereken malzemeler nelerdir?​

Hurda Malzemeler Kullanılmış (Hurda) malzemeler, çevresel etkileri en düşük olanlardır. Kullanıma elverişli olmadıkları ve görüntü itibariyle yeni bina konseptine uymadıkları için yeni binalarda tercih edilmemektedirler.
Pencere ve kapılarda yalıtım artırılmalıdır 2. Çatı yalıtımına dikkat edilmelidir 3. Radyatör arkalarından kaynaklı ısı kaybı önlenmelidir. 4. Odaların sıcaklığının artması halinde pencereleri açmak yerine radyatör musluğu kısılabilir.
Yeşil yönetim yaklaşımları nelerdir?
Yeşil yönetim anlayışı, işletmelerin çevresel sorumluluk duygusu ile faaliyette bulunmalarını ifade etmektedir. Yeşil yönetim anlayışı, kısacası çevrenin korunması ile ekonomik büyüme kavramlarının uzun dönemli ve birlikte düşünülmesi esasına dayanmaktadır.
Yeşil uygulamalar nelerdir?
Yeşil üretimle temiz çevre oluşturmak ve ekonomik kalkınmayı destekleyerek toplum gereksinimlerini en az malzeme ile sağlamdır. Yeşil üretim planını ve mümkün olan en az çevresel kirliliği, daha az kaynak ve enerji tüketimi üretim teknolojisi programını ve proses rotalarına ekleyerek uygulamalarıdır.

Mavi Bayraklı okul ne demek?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul güvenliği, çevreye duyarlılık ve özel eğitime ihtiyaç duyulan bireylere uygunluk gibi konularda belirlenecek standartlara uygun okulları, mavi veya yeşil bayrakla ödüllendirecek.

Beyaz bayrak hangi okullara verilir?​

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullarına beyaz bayrak verilmektedir.

Geri