Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
Haşlamak için su (üzerini geçecek kadar)
Topalak için;
1 su bardağı bulgur
2 – 2.5 su bardağı un
1 orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
3 – 3.5 su bardağı su
Sosu için;
2 adet orta uzunluk soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamurumuzla başlayalım bir kabın içerisine un,bulgur,soğan ve tuzu alıp yavaş yavaş su ek edip yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan bir kıvam aldığında yuvarlak yuvarlak formlar verip dökelim.
Tüm gereç bitene kadar sürece devam edelim.
Yuvarladığımız hamurlar dinlenene kadar yeşil mercimeği hazırlayalım.
Ayıklamız olduğumuz yeşil mercimeği tencereye alalım.
Üzerini geçecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakalım.
Yumuşayan yeşil mercimeğin içerisine topalaklarımızı ek edip yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
Topalaklarımız pişerken sosumuzu hazırlayalım.
Küçük tavanın içerisine zeytinyağını ve soğanı alıp güzelce karıştıralım.
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı da ek edip karıştıralım.
Topalak çorbamızın suyundan 2 kepçe alıp sosumuza ek edelim.
Fokurdayan sosumuzu çorbamızla buluşturalım.
2 -3 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yeşil mercimek
Haşlamak için su (üzerini geçecek kadar)
Topalak için;
1 su bardağı bulgur
2 – 2.5 su bardağı un
1 orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
3 – 3.5 su bardağı su
Sosu için;
2 adet orta uzunluk soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamurumuzla başlayalım bir kabın içerisine un,bulgur,soğan ve tuzu alıp yavaş yavaş su ek edip yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan bir kıvam aldığında yuvarlak yuvarlak formlar verip dökelim.
Tüm gereç bitene kadar sürece devam edelim.
Yuvarladığımız hamurlar dinlenene kadar yeşil mercimeği hazırlayalım.
Ayıklamız olduğumuz yeşil mercimeği tencereye alalım.
Üzerini geçecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakalım.
Yumuşayan yeşil mercimeğin içerisine topalaklarımızı ek edip yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
Topalaklarımız pişerken sosumuzu hazırlayalım.
Küçük tavanın içerisine zeytinyağını ve soğanı alıp güzelce karıştıralım.
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı da ek edip karıştıralım.
Topalak çorbamızın suyundan 2 kepçe alıp sosumuza ek edelim.
Fokurdayan sosumuzu çorbamızla buluşturalım.
2 -3 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı