AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yeşil Mercimekli Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yeşil Mercimekli Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yasemin pirinç
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
2 ,5 su bardağı su

Yeşil Mercimekli Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağları koyalım şehriyeyi koyalım kısık ateşte pembeleşene kadar kavuralım, suyunu verelim.
Ilık tuzlu suda beklettiğimiz yıkayıp, süzdüğümüz pirinci su kaynayınca salalım.
Mercimeği, tuzu, şekeri, karabiberi serpelim karıştıralım.
Fokurdayınca ocağın altını kısalım suyu çekene kadar pişsin.
Havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst