AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
2 su bardağı tavuk suyu
2 adet haşlanmış tavuk but
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz

Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak butları haşlayalım, suyunu ayıralım ,butları kemiğinden ayırıp didikleyelim.
Uygun pilav tenceresine tereyağı az zeytinyağı alalım .
İnce ince yemeklik doğradığımız kuru soğanı ekleyelim, 1 dakika soteleyelim.
Ardından kapya biberide ince ince doğrayıp soğana ek edelim.
2 dakika daha soteleyelim ve domates salçasını ekleyelim kavuralım.
Bulguru ek edelim ,arkasından haşlanmış yeşil mercimeği de ek edelim.
Tavuk suyunu ekleyelim, baharatlarını ek edip karıştırıyoruz .
En son didiklediğimiz tavukları da ekleyip kapağını kapatalım.
Kısık ateşte pişirelim.
Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlenmeye alalım.
Sıcak yada ılık servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst