Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 kase dolusu yeşil mercimek
1 avuç kesme makarna
5 su bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Meyanesi için:
5-6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Az ölçü süt
Sosu için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye suyu koyup kaynatalım.
Yeşil mercimekleri pişirelim.
Mercimek pişerken meyanemizi hazırlayalım.
Bir kaba 1 yemek kaşığı un koyup yoğurdumuzu ekleyelim.
Güzelce pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Üzerine az ölçü süt ekleyelim.
Mercimekler pişince suyundan meyanenin olduğu kaba alıp yeterlice çırpalım.
Yoğurdun kesilmemesi için azar azar ekleyip bütünleşmesini sağlayalım.
Meyane ile su düzgünce bütünleşince tamamını tencereye dökelim.
Akabinde kesme makarnamızı bir süzgeç yardımıyla tozunu süzelim.
Çorbanın içine katalım ve sarımsak ve tuzumuzu da ekleyelim.
Çorba bir yandan kaynarken naneli sosumuzu yapalım.
Sıvıyağ da nane ve pulbiberimizi 1-2 çevirelim (pul biberi az tutun yoksa çorbanın rengi kararabilir).
Yağımız hazır olunca çorbamızın içine katıp karıştıralım ve servis edelim .
Bu çorba Giresuna özel yöresel bir çorba deneyenlere afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase dolusu yeşil mercimek
1 avuç kesme makarna
5 su bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Meyanesi için:
5-6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Az ölçü süt
Sosu için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye suyu koyup kaynatalım.
Yeşil mercimekleri pişirelim.
Mercimek pişerken meyanemizi hazırlayalım.
Bir kaba 1 yemek kaşığı un koyup yoğurdumuzu ekleyelim.
Güzelce pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Üzerine az ölçü süt ekleyelim.
Mercimekler pişince suyundan meyanenin olduğu kaba alıp yeterlice çırpalım.
Yoğurdun kesilmemesi için azar azar ekleyip bütünleşmesini sağlayalım.
Meyane ile su düzgünce bütünleşince tamamını tencereye dökelim.
Akabinde kesme makarnamızı bir süzgeç yardımıyla tozunu süzelim.
Çorbanın içine katalım ve sarımsak ve tuzumuzu da ekleyelim.
Çorba bir yandan kaynarken naneli sosumuzu yapalım.
Sıvıyağ da nane ve pulbiberimizi 1-2 çevirelim (pul biberi az tutun yoksa çorbanın rengi kararabilir).
Yağımız hazır olunca çorbamızın içine katıp karıştıralım ve servis edelim .
Bu çorba Giresuna özel yöresel bir çorba deneyenlere afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı