SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış mercimek
1 çorba kasesi dolusu mesken üretimi erişte (hazır da olabilir)
1 adet büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yemeklik doğranır.
Yağ tencereye alınır ve soğanlar güzelce kavrulur.
Ardından daha evvel haşladığımız yeşil mercimek ilave edilir.
Salçalar da ek edildikten sonra erişte ve tuz eklenir.
Sonra sıcak su ek edilir ve erişteler pişene kadar pişirilir.
İsteğe nazaran daha sulu kıvam ya da ağır kıvam alana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı haşlanmış mercimek
1 çorba kasesi dolusu mesken üretimi erişte (hazır da olabilir)
1 adet büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yemeklik doğranır.
Yağ tencereye alınır ve soğanlar güzelce kavrulur.
Ardından daha evvel haşladığımız yeşil mercimek ilave edilir.
Salçalar da ek edildikten sonra erişte ve tuz eklenir.
Sonra sıcak su ek edilir ve erişteler pişene kadar pişirilir.
İsteğe nazaran daha sulu kıvam ya da ağır kıvam alana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı