Yeşil Mercimekli Börek (En Hakiki Şekilde)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yeşil Mercimekli Börek (En Gerçek Şekilde) Tanımı İçin Materyaller
2 paket yufka
İçi için;
1 kg yeşil mercimek
4 adet soğan
Sıvıyağ
Su(herhangi bir ölçüsü yok)
Karabiber (damak zevkinize göre)
Pulbiber (damak zevkinize göre)
Yufkanın sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ (dilerseniz süt ekleyebilirsiniz.)
Üzeri için;
3 adet yumurtanın sarısı
Susam yahut çörekotu (damak zevkinize göre)

Yeşil Mercimekli Börek (En Gerçek Şekilde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yeşil mercimeği bol suyla yıkıyoruz.
Akabinde 4-5 saat sıcak suda mercimeği bekleterek yumuşamasını sağlıyoruz. Siz bu süreyi vaktinize nazaran azaltıp arttırabilirsiniz. Hatta mercimeği 1 gece evvelden sıcak suya bırakadabilirsiniz.
Sonuç olarak mercimeği yumuşatıyoruz.
Daha sonra ise soğanlarımızı doğrayıp soğanları yağ ile birlikte kavuruyoruz.
Kavrulan soğanlara yeşil mercimeği ekliyoruz.
Sonra yeşil mercimeği soğan ile birlikte tekrar kavuruyoruz.
Yeşil mercimekte kavrulduktan sonra tuz ile birlikte su ekleyerek pişiriyoruz. Şayet mercimeğimiz pişmezse biraz daha su ek edebiliriz.
Son olarak pişen mercimeğe zevkinize nazaran karabiber, pulbiber ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
İç soğurken de yufkayı eşit kesimlere bölün ve yağlayın.
İçimiz de soğuyunca börekleri saralım.
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ekleyerek 180°fırında altlı üstlü pişirelim.
Yeşil Mercimekli Börek (En Gerçek Şekilde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst