Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı İçin Gereçler
600 gram hindi göğüs
3 adet kapya biber
5 adet marul
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 adet sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yahut 3 damla limon
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hindinin marinesi için;
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı beyaz sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Biraz pul biber
Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hindi göğsünü küp küp doğrayalım. Ben doğranmış olarak alıyorum. Daha sonra derince bir kaba alıp beyaz sirke, zeytinyağı ve baharatları ek edip karıştıralım.
Üzerini streçleyip, buzdolabına koyalım. Bir gün bekletelim. Bekletmeden yapsanız da olur. Alancak marinasyon hindi etinin yumuşamasını sağlıyor.
Hindileri derince bir tavada yüksek ateşte kavuralım. Suyunu salıp çekince altını kısabiliriz. Nar üzere kızarıp hindi modülleri küçülünce altını kapatabiliriz.
Kapya biberleri julyen doğrayalım Meyve zerzevat soyucusu ile ince modüller elde edebilirsiniz)
Doğradığımız kapya biberleri tavada 15 dakika 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuralım. Soğumaya bırakalım.
Daha sonra 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı mayonezin içine kavurduğumuz kapya biberleri atalım. Üzerine bir diş sarımsak rendeleyelim. En son karıştıralım.
5 adet marulumuzu yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince dilimleyelim.
Cevizleri 1 tatlı kaşığı sıvı yağda bir iki dakika kavuralım. Şayet cevizleri çok kavurursak ağır yemekte ağır bir tat elde edebiliriz. Tereyağını da kavururken tercih etmiyorum. Ağırlaştırabilir diye.
En son servis tabağımıza dilimlediğimiz marulları yerleştiriyoruz. Üzerine birkaç damla limon sıkıp karıştıyoruz. Onun sonra marulları.
Üzerine yoğurtlu kırmızı biber ve onun üzerine de hindi etini ortası boş kalacak formda koyuyoruz. Ortayada cevizleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.
Hindi yerine tavuk göğsünü de tercih edebilirsiniz. Lakin tavuk göğsünü kavururken tüm tavukların tavaya temas ettiğinden emin olmalısınız.
Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
600 gram hindi göğüs
3 adet kapya biber
5 adet marul
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 adet sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yahut 3 damla limon
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hindinin marinesi için;
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı beyaz sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Biraz pul biber
Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hindi göğsünü küp küp doğrayalım. Ben doğranmış olarak alıyorum. Daha sonra derince bir kaba alıp beyaz sirke, zeytinyağı ve baharatları ek edip karıştıralım.
Üzerini streçleyip, buzdolabına koyalım. Bir gün bekletelim. Bekletmeden yapsanız da olur. Alancak marinasyon hindi etinin yumuşamasını sağlıyor.
Hindileri derince bir tavada yüksek ateşte kavuralım. Suyunu salıp çekince altını kısabiliriz. Nar üzere kızarıp hindi modülleri küçülünce altını kapatabiliriz.
Kapya biberleri julyen doğrayalım Meyve zerzevat soyucusu ile ince modüller elde edebilirsiniz)
Doğradığımız kapya biberleri tavada 15 dakika 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuralım. Soğumaya bırakalım.
Daha sonra 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı mayonezin içine kavurduğumuz kapya biberleri atalım. Üzerine bir diş sarımsak rendeleyelim. En son karıştıralım.
5 adet marulumuzu yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince dilimleyelim.
Cevizleri 1 tatlı kaşığı sıvı yağda bir iki dakika kavuralım. Şayet cevizleri çok kavurursak ağır yemekte ağır bir tat elde edebiliriz. Tereyağını da kavururken tercih etmiyorum. Ağırlaştırabilir diye.
En son servis tabağımıza dilimlediğimiz marulları yerleştiriyoruz. Üzerine birkaç damla limon sıkıp karıştıyoruz. Onun sonra marulları.
Üzerine yoğurtlu kırmızı biber ve onun üzerine de hindi etini ortası boş kalacak formda koyuyoruz. Ortayada cevizleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.
Hindi yerine tavuk göğsünü de tercih edebilirsiniz. Lakin tavuk göğsünü kavururken tüm tavukların tavaya temas ettiğinden emin olmalısınız.
Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı