AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yesil kartlilarin haklari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Yeşil kartlıların hakları nelerdir?​

Tüm bunlar devlet destekli olarak yeşil kart sahibi olan kişilerin, faydalanma hakkı bulunan yardım çeşitleridir….2022 yılı yeşil kartlılara verilen para ve devlet yardımları şu şekildedir:
- Engelli yardımı
- Kömür yardımı
- Dul olma yardımı
- Doğum ve süt parası
- Yaşlılık yardımı
- Aşı yardımı
- Gebelik yardımı
- Eğitim yardımı

Yeşil kart ücretli mi?​

Yeşil kart ücretli mi?
Yeşil kart 3816 Sayılı Kanun ile yardıma muhtaç ve sağlık güvencesi olmayan kişilere ücretsiz olarak sağlık hizmeti alabilmeleri için verilen bir belgedir.

Yeşil kart başvurusu ne zaman sonuçlanır?​

Yeşil kart başvurusu ne zaman sonuçlanır?
Gelir testi başvurunuz sonuçlanır sonuçlanmaz bağlı olduğunuz SGK’ya giderek tescili açtırabilirsiniz ve açılış tarihinden itibaren sağlıktan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Gelir testi başvurusunun ortalama sonuçlanma tarihi ise değişkenlik göstermekle birlikte 10-15 gün arasıdır.

300 TL gıda yardımı nereden alınır?​

Gıda yardım parası almak için alo 144 sosyal yardım hattını arayabileceğiniz gibi İl ve İlçe belediyelerin resmi internet sitelerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Yeşil kart ilaç parası öder mi?​

Yeşil kart ilaç parası öder mi?
Maliye Bakanlığı valiliklere genelge göndererek, Yeşil Kart sahiplerinin 25 mayıstan itibaren ilacın yüzde 20’sini ödeyeceklerini duyurdu. Katılım payı, ödeme gücünü aşanlar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yardım alacak.

Yeşil kart kimlere veriliyor?​

Yeşil kart kimlere veriliyor?
Yeşil Kartı Kimler Alabilir? Hanede yaşayanların kişi başı gelir ortalamasının net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekmektedir. Yeşil kart için başvuruda bulunan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında herhangi bir kapsamda sigortalı olmaması gerekmektedir.
Yeşil kart başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?​
GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? Green Card sonuçları dvprogram.state.gov sitesinden DV Lottery sisteminden sorgulanacak.

Yeşil kart ne zaman devreye girer?​

Yeşil kart ne zaman devreye girer?
Yeşil Kart, Türkiye’de ilk kez 1992 yılında, DYP ile SHP’nin oluşturduğu 7. Demirel Hükûmeti tarafından sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşların sağlık giderlerini karşılamak amacıyla uygulamaya konulmuş ve 2008 yılında sona ermiş sistemdir.

Yeşil kartlıların hakları oldukça geniş kapsamlıdır. Devlet destekli olarak yeşil kart sahibi olan kişiler, çeşitli yardım türlerinden faydalanabilir. 2022 yılında yeşil kartlılara verilen para ve devlet yardımları şunlardır:
- Engelli yardımı
- Kömür yardımı
- Dul olma yardımı
- Doğum ve süt parası
- Yaşlılık yardımı
- Aşı yardımı
- Gebelik yardımı
- Eğitim yardımı

Yeşil kart ücretsizdir. 3816 Sayılı Kanun kapsamında yardıma muhtaç ve sağlık güvencesi olmayan kişilere ücretsiz olarak sağlık hizmeti alabilmeleri için verilen bir belgedir.

Yeşil kart başvurusu yapıldıktan sonra gelir testi sonuçlandıktan sonra bağlı olduğunuz SGK'ya başvurarak tescili yaptırabilir ve sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Gelir testi başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 10-15 gün arasındadır.

Yeşil Kart sahipleri, ilaç alırken yüzde 20 katılım payı ödemek zorundadır. Ancak, ödeme gücünü aşanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan yardım alabilirler.

Yeşil Kart, hanede yaşayan kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması durumunda ve başvuru yapan kişinin herhangi bir şekilde sosyal güvenceye sahip olmaması durumunda verilmektedir.

Yeşil kart başvuru sonucunu öğrenmek için dvprogram.state.gov sitesinden DV Lottery sisteminde sorgulama yapabilirsiniz.

Yeşil Kart uygulaması Türkiye'de ilk kez 1992 yılında hayata geçirilmiştir ve 2008 yılında sona ermiştir. Sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşların sağlık giderlerini karşılamak amacıyla uygulamaya konulmuş bir sistemdir.

Geri