Yesil kart sahipleri nelerden faydalanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yeşil kart sahipleri nelerden faydalanır?​

2021 Yeşil Kartlılara Verilen Para ve Devlet Yardımları
Yeşil kartlı olup olmadığımı nasıl anlarım?
Kurumlar sayfasından “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” seçeneğine tıklanmalıdır. Aile ve Çalışma Bakanlığı işlemlerinin yapıldığı sayfanın açılmasının ardından, yeşil kart sorgulaması için “Gelir Testi Sonucu Sorgulama” bölümüne tıklanmalıdır.
Yeşil Karttan nasıl faydalanabilirim?
Yeşil kart başvurusu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından değerlendirilip onaylanır. Yeşil kart başvurusundan önce yapılan gelir testi başvurusunda ortalama geliriniz net asgari ücretin 1/3’ünün üzerinde ise bu durumda Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki aylık primleri ödeyerek sağlıktan yararlanabilirsiniz.

Yeşil kartlılar sosyal yardım alabilir mi?​

Yeşil kartlılar ödemiş oldukları katılım paylarını talepleri halinde, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu hükümlerine göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca kendilerine geri ödenmektedir. Yeşil kartlılara verilen yardımlar içerisinden ilk sayacağımız yardım kömür yardımı.
E devletten gelir testi nasıl yapılır?
Gelir testi için kısa süre içerisinde sonuç alınacak başlıca yer E-devlet olarak bilinmektedir.
Yeşil Kart kimlere veriliyor?
Yeşil Kart Sahibi Olabilmek için Öngörülen Şartlar Başvuru yapan kişinin hiçbir sosyal güvencesinin bulunmaması ve aylık geliri ya da aile içindeki gelir payının brüt asgari ücretin 1/3’ünden az olması, Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşı olması gerekmektedir.

Yeşil Kart nasıl alınır 2021?​

Green Card başvuru işlemleri www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılmaktadır. Amerika Green Card başvurusu yapılırken başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir.
Yeşil kartlı olanlar ilaç parası öder mi?
Maliye Bakanlığı valiliklere genelge göndererek, Yeşil Kart sahiplerinin 25 mayıstan itibaren ilacın yüzde 20’sini ödeyeceklerini duyurdu. Katılım payı, ödeme gücünü aşanlar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yardım alacak.

Geri