AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yesil kart nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yeşil kart nasıl alınır?​

Yeşil kart alabilmenin ilk koşulu gelir testi yaptırılmasıdır. Gelir testi için başvurular ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Gelir testinden elde edilen sonuca bağlı olarak kişinin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat etmesi gerekir.

Yeşil kart kimlere verilir 2021?​

O şartlar;
Yeşil kartlılar muayene ücreti öder mi?
01 Ocak 2009 tarihinden itibaren, Yeşil kart sahiplerinden de muayene katılım payı alınacağı ve bu ücretin eczanelerde tahsil edileceği, daha sonra eczacılar tarafından ilgili kuruma verilecek java çıktılarına istinaden bu tutarların eczacıların alacaklarından mahsup edileceği bildirilmişti.
E devlet üzerinden yeşil kart başvurusu nasıl yapılır?
E-Devlet yeşil kart başvurusu için gerekli adımlar;
- turkiye.gov.tr adresi kullanılarak, SGK yeşil kart başvuru işlemleri yapılmalıdır.
- E-devlet giriş ekranı üzerinden “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır.
- T.C.
- E-devlet ana sayfasındaki “E-Hizmetler” bölümüne tıkladıktan sonra, “Kurumlar” bölümü tercih edilmelidir.

Yeşil Kart SGK kapsamında mı?​

SGK’ya Ayrıca Başvuru Gerekmez GSS müstehaklık sorgulama sayfasında 60/1/c-1 ibaresi çıkıyorsa kişi SGK tarafından yeşil kart kapsamına alınmış demektir.

Yeşil kartlılar sosyal yardım alabilir mi?​

Muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda olanlar yani eskiden yeşil kartlı olanlar; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, belediyelere, dernek ve vakıflara ve diğer kurumlara sosyal yardım almak adına başvurabiliyorlar.
Yeşil kart başvurusu nasıl yapılır 2021?
Green Card başvuru işlemleri www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılmaktadır. Amerika Green Card başvurusu yapılırken başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir.
Yeşil Kart sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?
Yeşil Kart Yardım Başvurusu için Gerekli Belgeler
- TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- İkametgah belgesi.
- Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi.
- SGK’dan alınması gereken gelir belgesi ya da gelirsizlik belgesi.
- Engelli bireyler için 2022 sağlık kurulu raporu.

Geri