AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yesil kart nasil alinir 2021?

Editör

Yeni Üye

Yeşil kart nasıl alınır 2021?​

Yeşil Kart Başvurusu İçin Gerekli Görülen Evraklar Nelerdir?
- Yeşil kart başvurusu yapan kişilerin kimlik belgesi aslı ve fotokopileri.
- Kişilere ait ikametgâh kayıt belgesi.
- Muhtarlık tarafından onaylanmış muhtaçlık belgesi.
- Hane halkına ait kimlik belgesi fotokopileri.

SGK yeşil kart başvurusu nasıl yapılır?​

SGK yeşil kart başvurusu nasıl yapılır?
Yeşil kart alabilmek için öncelikle gelir testi yaptırılması gerekmektedir. Gelir testi için başvurular ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Daha sonra gelir testi sonuçlanınca bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu’na uğramalısınız.

Yeşil kartlılar sosyal yardım alabilir mi?​

Muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda olanlar yani eskiden yeşil kartlı olanlar; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, belediyelere, dernek ve vakıflara ve diğer kurumlara sosyal yardım almak adına başvurabiliyorlar.

Yeşil kart hangi durumda iptal edilir?​

Yeşil kart hangi durumda iptal edilir?
Herhangi bir şekilde Kanunu’nun dışında sağlık güvencesi sağlanan yahut aylık geliri veya gelir payları Kanun kapsamı dışında kalan, başka il veya ilçelere nakleden Yeşil Kart sahipleri Yeşil Kartlarını aldıkları makama geri vererek iptal ettirmek zorundadırlar.
Yeşil Kart SGK kapsamında mı?​
SGK’ya Ayrıca Başvuru Gerekmez GSS müstehaklık sorgulama sayfasında 60/1/c-1 ibaresi çıkıyorsa kişi SGK tarafından yeşil kart kapsamına alınmış demektir.

Yeşil sigorta nasıl alınır?​

Yeşil sigorta nasıl alınır?
Yeşil Kart Sigortası’nı size en yakın Garanti BBVA şubesi’nden yaptırabilirsiniz.
- Yeşil Kart Sigortası motorlu taşıtlarınızı gittiğiniz ülkelerde de güvence altına alır.
- Sigorta şirketleri, Yeşil Kart Sigortası’nı, üye ülkelerde kurulmuş olan motorlu taşıt büroları adına ve onların acentesi olarak yapmaktadır.

PTT yardım parası veriyor mu?​

PTT yardım parası başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilir. Herhangi bir düzenli geliri olmayan ve bu durumu belgeleyen vatandaşlar PTT tarafından ödenen sosyal destekten faydalanabilirler.

Yeşil kart, Türkiye'de sosyal hizmetler kapsamında düşük gelirli vatandaşlara sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için verilen bir karttır. Yeşil kart başvurusu yapabilmek için belirli evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Bu evraklar genellikle şunlardır:
- Kimlik belgesi aslı ve fotokopileri
- Ikametgâh kayıt belgesi
- Muhtarlık onaylı muhtaçlık belgesi
- Hane halkına ait kimlik belgesi fotokopileri

Yeşil kart başvurusu için öncelikle gelir testi yaptırmanız gerekmektedir. Gelir testi için başvuruları, ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapabilirsiniz. Gelir testi sonuçlandıktan sonra bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurmanız gerekmektedir.

Yeşil kart sahipleri, muhtaçlık sınırının altında gelire sahip oldukları için çeşitli sosyal yardımlardan da faydalanabilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belediyeler, dernek ve vakıflar gibi kurumlara başvurarak sosyal yardım alabilirler.

Yeşil kartın iptal edilmesi durumları da mevcuttur. Kanun dışı sağlık güvencesi sağlanması, gelirin Kanun kapsamı dışında kalması veya başka il/ilçelere nakil gibi durumlarda Yeşil Kart iptal edilmelidir.

Yeşil Kart, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamında olup, yeşil kart sahipleri SGK tarafından yeşil kart kapsamına alındığında bu durum GSS müstehaklık sorgulama sayfasında görülebilir.

Yeşil sigorta da önemli bir konudur. Yeşil Kart Sigortası'nı Garanti BBVA şubelerinden yaptırabilirsiniz. Bu sigorta motorlu taşıtlarınızı yurt dışında da güvence altına alır ve sigorta şirketleri bu sigortayı üye ülkelerdeki motorlu taşıt büroları adına yapmaktadır.

PTT tarafından verilen yardım parası başvuruları ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir. Düzenli geliri olmayan ve belgeleyen vatandaşlar, PTT tarafından ödenen sosyal destekten faydalanabilirler.

Geri