AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yesil kart basvuru formu nasil doldurulur?

Editör

Yeni Üye

Yeşil kart başvuru formu nasıl doldurulur?​

Green Card Başvuru Formu DS-5501, Elektronik DV başvuru formunda aşağıdaki bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekir. İsim, Soyadı, ilk ad, orta adınız: Bu bilgileri pasaportunuzda geçtiği şekliyle yazmalısınız. Doğum Tarihiniz: Gün, ay, yıl olarak yazınız. Doğdunuz şehir: Pasaportunuzda geçtiği şekilde yazınız.

E devletten Yeşil Kart başvurusu yapılır mı?​

E devletten Yeşil Kart başvurusu yapılır mı?
Yeşil kart başvurusu için e-devlet sistemi üzerinden işlem yapılması gerekir. E-Devlet yeşil kart başvurusu için gerekli adımlar; turkiye.gov.tr adresi kullanılarak, SGK yeşil kart başvuru işlemleri yapılmalıdır.

Yeşil Kart ne kadar sürede çıkar?​

Yeşil Kart ne kadar sürede çıkar?
Gelir testi başvurunuz sonuçlanır sonuçlanmaz bağlı olduğunuz SGK’ya giderek tescili açtırabilirsiniz ve açılış tarihinden itibaren sağlıktan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Gelir testi başvurusunun ortalama sonuçlanma tarihi ise değişkenlik göstermekle birlikte 10-15 gün arasıdır.

DV 2023 nedir?​

Amerika’da çalışma ve yaşama hakkı veren, bir süre sonra da ABD vatandaşı olmanın yolunu açan Green Card (DV-2023) başvuru tarihleri belli oldu. Yapılan açıklamaya göre online kayıtlar 6.Ekim.2021 günü başlayacak ve 9.Kasım.2021 günü sona erecek.

En yakın Green Card çekilişi ne zaman?​

En yakın Green Card çekilişi ne zaman?
Amerika’da ömür boyu yaşama, eğitim ve çalışma şansı sunan 2021 yılı Green Card çekilişi başvuruları 6 Ekim 2021 Çarşamba günü başladı. Başvurular 9 Kasım 2021 Salı gününe kadar devam etti. DV2023(2021 yılı) adı ile yapılan Green Card çekilişinin sonuçları ise 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü açıklandı.

Yeşil Kart sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?​

Yeşil Kart sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?
Yeşil Kart Yardım Başvurusu için Gerekli Belgeler
- TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- İkametgah belgesi.
- Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi.
- SGK’dan alınması gereken gelir belgesi ya da gelirsizlik belgesi.
- Engelli bireyler için 2022 sağlık kurulu raporu.

Yeşil kart başvuru formu nasıl doldurulur sorusuna detaylı cevap vermek isterim:

Yeşil Kart Başvuru Formu DS-5501, Elektronik DV başvuru formunda aşağıdaki bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir:

1. İsim, Soyadı, İlk Ad, Orta Adınız: Bu bilgileri pasaportunuzda geçtiği şekliyle yazmalısınız.
2. Doğum Tarihiniz: Gün, ay, yıl olarak yazınız.
3. Doğduğunuz Şehir: Pasaportunuzda geçtiği şekilde yazınız.

Başvuru formunu doldururken, yazım hatalarına dikkat etmek ve bilgilerin tam ve doğru şekilde girilmesi önemlidir. Bu bilgiler, Yeşil Kart başvurusunun doğru ve sorunsuz bir şekilde işleme alınması için gereklidir.

Eğer başka sorularınız varsa bana sorabilirsiniz.

Geri