AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeşil Fasulye Kızartması Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yeşil fasulye kızartması nasıl yapılır? Yeşil fasulye kızartması yapmak için öncelikle taze ve kaliteli yeşil fasulyeler seçilmelidir. Fasulyeler yıkanıp uç kısımları kesildikten sonra kaynar suda haşlanmalıdır. Haşlanan fasulyeler sudan alınarak soğuk suya atılmalı ve süzülmelidir. Bir tavada sıvı yağ ısıtılıp doğranmış soğanlar eklenmelidir. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulmalıdır. Ardından süzülen fasulyeler eklenip karıştırılmalıdır. Fasulyelerin üzerine tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kızartılmalıdır. Kızaran fasulyeler servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilmelidir. Afiyet olsun!
İçindekiler

Yeşil Fasulye Kızartması Nasıl Yapılır?​

Yeşil fasulye kızartması yapmak için öncelikle taze yeşil fasulyelerinizi temizleyin. Fasulyelerin uç kısımlarını kesip, çırpılmış bir fırça yardımıyla üzerindeki kirleri ve tüyleri temizleyin. Ardından fasulyeleri yıkayın ve suyunu süzün.
Bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suya tuz ekleyin ve fasulyeleri ekleyin. Fasulyeleri yaklaşık olarak 5-7 dakika haşlayın, ancak tamamen yumuşamadan ocaktan alın. Haşlama süresi fasulyelerin kalınlığına bağlı olarak değişebilir, bu yüzden ara sıra kontrol edin.
Haşlanmış fasulyeleri süzün ve soğuk suyla durulayın. Ardından bir kağıt havlu veya temiz bir bez yardımıyla fazla suyunu alın. Fasulyeleri tamamen kurulayın, böylece kızartma işlemi daha iyi sonuç verir.
Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yağı kızdırın. Kızgın yağa fasulyeleri ekleyin ve altın rengi alana kadar kızartın. Fasulyeleri fazla yağdan süzmek için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
Kızarmış fasulyeleri sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine tuz serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeşil Fasulye Kızartması Nasıl Yapılır?​

Yeşil fasulye kızartması yapmak için taze yeşil fasulyeleri iyice yıkayın.
Fasulyelerin uçlarını kesin ve ince ince doğrayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve doğradığınız fasulyeleri ekleyin.
Fasulyeleri kızartırken ara sıra karıştırarak, altın rengini alana kadar pişirin.
Kızaran fasulyeleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.


Fasulyelerin üzerine tuz serpiştirip sıcak servis yapın.
Yeşil fasulye kızartması, yanında yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Fasulyeleri kızartmak için sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Fasulyeleri kızartmadan önce iyice kurulayın.
Yeşil fasulye kızartmasını afiyetle yiyebilirsiniz.
 
Geri
Üst