AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yesil domatesin kizarmasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yeşil domatesin kızarması için ne yapmalı?​

Yapılışı:
- Domatesleri yıkayın ve yarım santim kalınlığında dilimleyin.
- Una biraz tuz ekleyin, galeta unu ve yumurta ile birlikte fotoğraftaki gibi küçük kaselere alın.
- Domates dilimlerini önce una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın ve önceden kızdırdığınız yada önlü arkalı kızartın.

Yeşil domatesle yemek nasıl olur?​

Yeşil Domates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ tencereye alınır, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Küp küp doğranmış kabuğu soyulmamış yeşil domatesler eklenir ve birlikte biraz daha kavrulur.
- Salça ilave edilir ve salçayla da biraz kavrulur.
Zeytinyağlı yeşil domates yemeği nasıl yapılır?
Soğanı irice doğrayıp, yağ ile tencere alıp, biraz kavuruyoruz. Yıkanmış ve küp şeklinde doğranmış yeşil domatesleri ekleyip, altını kısıp 5 dk kadar kapağı kapalı pişiriyoruz. Domatesler biraz suyunu salınca, yıkanmış pirinci ekleyip, tuzunu atıp; suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Yeşil domates Kısa nasıl saklanır?
Domates Buzdolabında Nasıl Saklanır?
- Domates, kısa sürede tüketilmesi gereken bir besindir.
- Saklamak için güzelce yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
- Ardından sap kısımları temizlenmeli ve bütün bir halde buzdolabının sebze-meyve rafına yerleştirilmelidir.

Domatesin olgunlaşması için ne yapılır?​

Domatesleri olgunlaştırmanın en klasik yolu, onları mutfaktaki en fazla güneş alan pencere önüne koymaktır. Domatesleri güneş alan bir yere sap kısmı aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Bu domatesin hızlı ve bozulmadan olgunlaşmasını sağlar.

Yeşil domates yemeği hangi yöreye aittir?​

Bahçe bozumu zamanında Anadolu kadını dalında kalan yeşil domatesleri yemeklik olarak değerlendirir.Oldukça lezzetlidir ve bu bölgede oldukça meşhur olan bu yemek yöre halkı tarafından severek yenir. Çorum ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.
Gök domates yenir mi?
Hem pişirilmiş hem de çiğ olarak tüketilebilir. Yumuşak olanları konserve yapımı için genellikle fabrikalara gönderiliyor. Sert olanları ise çiğ tüketilmeye daha müsaittir.
Yeşil domates Kavurmasi nasıl yapılır?
Domatesleri cevizin yarısı büyüklüğünde keseriz. Biberleride iri iri keseriz. Bunları tuzunu da attığımız kaynayan suda 5 dakika haşlar, süzeriz. Diğer tarafta piyazlık doğradığımız soğanları, minik minik doğradığımız sarımsakları sıvı yağ da pembeleşinceye kadar kavururuz.

Olgunlaşmamış domates evde nasıl olgunlaştırılır?​

Soğanlı domates kavurması nasıl yapılır?​

Domates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanlar ve sarımsak ince ince kıyılıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Domatesler de küçük küçük doğranıp tavaya ilave edilir ve baharatlarda eklendikten sonra karıştırılıp kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır.
Yeşil domatesi nasıl saklamalıyız?
Domates Buzlukta Nasıl Saklanır?
- Domatesleri uzun süre saklamak için kullanılan yöntem, bütün bir halde buzluğa atmaktır.
- Domatesleri güzelce yıkayın ve kurulayın.
- Daha sonra domatesleri tek seferde kullanacağınız porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine koyun.
Domates nasıl erdirilir?
Hava soğuyorsa ve domates bitkilerin saksıdaysa olgunlaşma sürecini bitirmek kolaydır. Sadece bitkilerini al ve onları daha sıcak olan iç mekâna taşı. Doğrudan güneş ışığı alan bir pencerenin yakınına bırak. Daha yüksek sıcaklık ve güneş ışığı domateslerin olgunlaşmaya devam etmesine yardımcı olur.

Yeşil domates turşusu nasıl yapılır?​

Yeşil Domates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Olgunlaşmamış yeşil (ham) domatesler yıkanıp doğranır.
- Turşu yapılacak kavanozun dibine nohutlar konulur.
- Üzerine domatesler doldurulur.
- Kavanozun 3’te 1’ine sirke, 3’te 2’sine su eklenir.
- Kavanozun ağzı sıkıca kapatılıp, 1 gün ters şekilde bekletilir.
 
Geri
Üst