AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeşil bitkisel gıdalara karşı hayvansal yiyecekler

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Artık hastalığa sadece aşırı yağın neden olmadığını biliyorsunuz Sadece boş kalorili yiyecekler yemek de tek başına hastalığa neden olmaz Ayrıca, sut urunleri, et, tavuk ve balık gibi hayvansal urunlerin yuksek miktarda tuketimi de Amerika’daki erken olumlerin tek nedeni değildir Bu faktorler onemlidir, ama en onemlisi yeterli bitkisel urun yemediğimiz icin diyetlerimizde eksik olan maddelerdir Bitkisel yiyeceklerin insan sağlığı icin cok onemli ve koruyucu olmasının diğer sebeplerine bir goz atalım
Yeşil sebzelerin guclu besin yoğunluğunu gostermek icin bifteğin besin yoğunluğunu brokoli ve diğer yeşilliklerin besin yoğunluğu ile karşılaştıralım
Hangi yiyecekte daha cok protein vardır, brokolide mi, biftekte mi? Eğer biftek olduğunu duşunuyorsanız, yanılıyorsunuz
Bifteğin 100 kalorisinde 5,4 gram protein bulunurken brokolide 11,2 gram protein bulunur Yaklaşık iki kat daha fazla!
Etteki kalorilerin coğunun yağdan geldiğini unutmayın; yeşil sebzelerde ise coğunlukla protein vardır (toplam kalori, yağ, karbonhidrat ve proteinden gelir)
 

Similar threads

Geri
Üst