- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yeşil algler üretici mi?
Bitkiler, su yosunu olarakta bilinen mavi-yeşil algler, öglena, bitkisel planktonlar ve siyona bakterileri üretici kategorisinde bulunmaktadır.Yeşil algler bitki mi?
Yeşil algler ya da Chlorophyta (Antik Yunanca χλωρός chlōrós yeşil), tek hücreli ya da koloni oluşturan ya da çok hücreli türleri kapsayan bitkiler alemi şubesidir.Mikroskobik algler nedir?
Biyoloji açısından ele alındığında algler kısaca mikroskobik canlılardır. İki farklı hücre yapısı üzerinden ele alınmak suretiyle yaşamlarını sürdürürler. Bunlardan biri ökaryotik hücre sistemi ve diğeri ise prokaryotik hücre sistemidir.
Alglerde iletim demetleri var mı?
Su yosunu, Sulu ortamda yaşayan tek hücreli organizmalardır.Fotosentez yada fagosite yaparak beslenir. Vücut yapıları gerçek kök, gövde ve yaprak olarak farklılaşmamış olan, iletim demetleri bulunmayan ve klorofil-a içeren sucul bitkiler.
Yeşil alg ototrof canlı mıdır?
Bitkilerin yanı süre doğada bulunan algler, fitoplankton ve bazı bakteri türleri de fotosentez yapma yoluyla yaşam sürmek için gerek duydukları besinlerini kendileri ürete bilme yeteneğine sahiptirler. Bu yönleriyle ototrof canlılara örnek teşkil etmektedirler.Mavi yeşil algler hangi grupta yer alır?
Monera âlemi olarak isimlendirildiği dönemde Siyanobakteriler (mavi – yeşil algler) ve bakteriler olmak üzere iki alt âlemi içermekteydi. Bu dönemde Arkeler, Monera içinde ayrı bir yere yerleştirilmemiştir. Hâlen Türkiye’de bazı özel dershanelerde bu eski taksonomik yaklaşım devam etmektedir.Siyanobakteri ve alg kirliliği nedir?
Siyanobakterilerin, genellikle yaz aylarının sonuna doğru ve erken sonbaharda, sakin ve güneşli hava koşullarında, besin tuzlarıyla zenginleşmiş sularda alg sayısının ani olarak artması ve su üzerinde bir tabaka oluşturması ”bloom” olarak tanımlanmaktadır (3).
Alg türleri nelerdir?
Alglerde kendi içlerinde bazı gruplara ayrılırlar. Birinci grup algler hareketli ve hareketsiz algler olarak ikiye ayrılır. İkinci gruptaki algler ise bir hücreli algler veya koloni şeklinde yaşayan algler olarak ayrılırlar. Üçüncü bir grup algler ise dallanmış ya da dallanmamış algler olarak gruplandırılırlar.
Damarsız Tohumsuz Bitkiler: İletim demetleri bulunmayan bu bitki grubu üreme ve gelişim evrelerinde çiçek ve tohum oluşturamazlar. Ciğer otları, boynuzlu ciğer otları, kara yosunları bu grup atındaki bitkilere örnek olarak gösterilebilir.