- Konu Yazar
Yerli otomobil fabrikası nerede?
Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz’da Bursa’nın Gemlik ilçesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atıldı. Fabrikanın yapım çalışmaları devam ederken, TOGG’un sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı.Hangi illerde otomobil fabrikası var?
Hangi illerde otomobil fabrikası var?Türkiye’deki otomobil fabrikaları detaylarını kısaca anlatalım.
- Mercedes-Benz / Aksaray ve İstanbul.
- 2. Fiat / Bursa.
- 3. Ford / Kocaeli ve Eskişehir.
- Hyundai / Kocaeli.
- Honda / Kocaeli.
- 6. Toyota / Sakarya.
- 7. Renault / Bursa.
- 8. ISUZU / Kocaeli.
Yerli arabanın motorunu kim yapıyor?
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilde Alman motoru kullanılacağını açıkladı. Karakaş, Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamada; TOGG otomobilinde Almanya menşeili olan Bosch marka bir motor kullanılacağını belirtti.TOGG nerede üretilecek?
TOGG nerede üretilecek?TOGG’un yerli kokpiti Kocaeli’de üretiliyor.
Yerli araba fabrikası ne zaman bitecek?
Şirket, zemin iyileştirmeyle başladığı inşaat çalışmalarında bir yılın sonunda çatı kapama sürecine geçti. Eylül sonunda tüm tesisin çatı kapama işlemlerinin tamamlanması planlanıyor. 2022 yılının sonunda seri üretime hazırız.Gemlik araba fabrikası ne zaman açılacak?
Gemlik araba fabrikası ne zaman açılacak?Bursa’nın Gemlik ilçesinde 1,2 milyon metrekarelik alan üzerinde 2022 başında tamamlanması planlanan tesisin temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla atıldı. Gemlik tesisinin üstyapı çalışmaları Yapı Merkezi şirketi tarafından Ocak 2021’de başlatıldı.
Sakaryada hangi otomobil fabrikası var?
Sakarya fabrikasında C-HR ve Corolla Sedan modellerinin üretimi gerçekleşiyor. Ford Otosan da Gölcük’teki üretime ara verdiğini dün duyurmuştu.Izmit otomotiv fabrikaları hangi marka?
Izmit otomotiv fabrikaları hangi marka?Yerli otomobilin motoru nerede üretiliyor?
Yeni araba fabrikası nereye kuruluyor?
FEDERAL-MOGUL POWERTRAIN OTOMOTİV A.ŞİZMİT FABRİKASI.İzmit Tesislerinde ;Ford, Renault, GM, Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, FIAT, WM gibi dünyanın en şöhretli otomotiv markaları için piston üretimi yapmaktadır.TOGG motorunu kim yapıyor?TOGG Yerli OtomobilGenel BakışÜreticiTürkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.Üretim yıl(lar)ı2022 (planlanan)Tasarımcı(lar)Pininfarina Murat GünakYerli otomobilin motoru nerede üretiliyor?Türkiye’de üretilecek. Bizim Gemlik’teki tesisin içinde olacak. Bataryayı, batarya paketini, batarya kontrol ünitesini, hepsini kendimiz üreteceğiz.” şeklinde konuştu.TOGG kim üretecek?TOGG Yerli Otomobil, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tasarlanan ve Türkiye’de üretilecek elektrikli otomobil. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında 28 Haziran 2018’de kurulan TOGG tarafından üretilecektir.Yeni araba fabrikası nereye kuruluyor?TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi planlanıyor. Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.TOGG motorunu kim yapıyor?
TOGG Yerli OtomobilGenel Bakış
Üretici | Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim yıl(lar)ı | 2022 (planlanan)
Tasarımcı(lar) | Pininfarina Murat Günak
Yerli otomobilin motoru nerede üretiliyor?
Yerli otomobilin motoru nerede üretiliyor?Türkiye’de üretilecek. Bizim Gemlik’teki tesisin içinde olacak. Bataryayı, batarya paketini, batarya kontrol ünitesini, hepsini kendimiz üreteceğiz.” şeklinde konuştu.
TOGG kim üretecek?
TOGG Yerli Otomobil, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tasarlanan ve Türkiye’de üretilecek elektrikli otomobil. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında 28 Haziran 2018’de kurulan TOGG tarafından üretilecektir.Yeni araba fabrikası nereye kuruluyor?
Yeni araba fabrikası nereye kuruluyor?TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi planlanıyor. Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.