AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yerli mali neden Kullanmaliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yerli malı neden Kullanmaliyiz?​

· İstihdamın artması ile işsizliğin ve yoksulluğun azalması, · Vergi ve harçların Türkiye ekonomisine katkı sağlaması, · Dünyadaki ekonomik ve siyasal çalkantılardan en alt düzeyde etkilenmek , · Türk firmalarının yurtdışında var olabilmesi için kaynak ve bilgi birikimlerinin artması açısından zorunlu.

Yerli malı kullanmazsak ne olur?​

Yerli malı ürünleri tasarruf etmekte çok önemlidir hiçbir şeyi zarar etmeyerek kullanmalıyız. Yerli malı kullanmazsak yabancı ülkelerin ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz. Bu şekilde ülkemize zararda bulunmuş oluruz. Özetle yerli malı kullanarak ülkeye hem katkıda hem de diğer ülkelere katkıda bulunmamış oluruz.
Yerli malinda neler istenir?
Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası’nı hepimiz hatırlarız….O günlerden aklımızda kalan bu kutlamaların vazgeçilmezlerini derledik.
- Adana portakalı
- Mersin’den gelen mandalina.
- 3. Anamur muzu.
- Osmaniye yer fıstığı
- Giresun fındığı
- 6. Silifke’nin yoğurdu.
Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Niçin Kutlanır?
Yerli Malı Haftasının amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ”yerli malı kullanmanın önemi” vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir.

Yerli Malı Haftası kaldırıldı mı?​

Tam da “ithal pazarları”nın açıldığı günlerde ortadan kaldırıldı Yerli Malı Haftası.

Tutum yatırım ve Türk Malları haftasında neler yapılır?​

Okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.
Yerli malı haftası nedir ve neden kutlanır?
Yerli Malı Haftası, I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla kutlanmaya başlandı.
Yerli malı ne zaman ve niçin kutlanır?
1946 senesinden itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1983 yılında ise bugünün adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir. Tüm okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilmektedir.
 
Geri
Üst